Да ти посоча нещичко -
рс написа:5.1 си е обикновената спирачна течност, докато дот5 и РБФ600 са другата и не трябва да се смесват.
Това бяха пълни глупости и все още са.
рс написа:Само DOT 5 е различно и се слага при изрично упоменаване от производител или ако сам можеш да прецениш. Синтетична е, това е проблемът. Сега прочетох и това рфб 600 какво е - и то е синтетично.
Демек като е синтетично значи е на силиконова основа, така ли? Браво, браво, гениално заключение. pc, oткога гликолите и естерите извират от земята?

В по-горното мнение те попитах кое са пълните глупости?
Свойствата на различните течности с такива подробности не са за темата на човека и се опитах да направя друга. Не мога да я видя за съжаление. Добре е там да се пише за спирачната течност нашироко и с данни. Струва ми се редно да се хванеш да прочетеш какви са нещата, за които говорим - или щом си така запознат, да вземеш на подходящо място да покажеш какво точно имаш за РФБ, дот3/4/5.1 и дот5.
С оглед на спиране на плямпането тук
РФБ е ДОТ4, но въобще не е същата и не са взаимозаменяеми. Част от качетсвата и трябва да са същите, но виждам други съвсем различни. Като за начало, не са взаимозаменяеми в случай на необходимост от доливане. Ако е допустимо, в което се съмнявам, резултатът ще е "качестсвен" по някакъв друг непредвиден начин
1.Подходящите уплътнения не би трябвало да се влияят от гликолите. Е и, Бикеридер? Обикновено подходящите неща са подходящи, както е казал Мечо Пух. Това се учи в предучилищната.
2.Не съм чувал за такива проблеми с РФБ600. Ако става дума за проблеми с уплътненията, съм чувал за проблеми при безмислена и некомпетентна замяна на един с друг продукт. Затова и пишем сега. РФБ не съм чувал пък никога до момента, в който се хванах да прочета описанието и, таблицата за приложение и представянето и от продавачи и производители. Не мисля и да се занимавам с РФБ, един изглежда ненужен продукт за велосипеди и машините, с които имам работа. Обаче, имайки някакъв малък опит с машини, общо казано, виждам, че с РФБ ще има проблеми. Сигурно и има вече.
3.РФБ може би е на пазара от много години, но това не променя приложимостта и. В инструкциите за употреба се посочват правилният начин за работа, и по отношение на всички изключения отговорността за екпериментите е на собственика. Би било излишно да се изброява да не се слага РФБ, антифриз, хидравлично масло, нафта, веро и т.н. непредвидени за конструкцията продукти. Списъкът ще е безкраен, освен това производителят просто не се интересува от такива експерименти след като е предложил достъпен правилен гарантиран продукт.
4.Заключенията ми, че след като РФБ е синтетична си вадя въз основа на обучението и опита ми, които са ме научили като видя нещо непредвидено, и конкретно особена по състав и свойства спирачна течност, да взема да прочета за какво става дума в техническата документация. Конкретно за рфб - виж Мотул, дилърите и търговците, и таблиците на приложение.
Ако имаш предвид, че аз говоря врели некипели, и още повече ако се окаже, че все пак ти си в лека грешка, вземи се извини и прекрати поредицата ти от повече от едно-две неаргументирани мнения, подтикващи към не по темата спор. Дотук няколко пъти се опита грешно да окачествиш моята позиция като писана наизуст, абсолютна глупост и не помня още какво. Врели некипели да добавя ли? Ще помоля силно активната администрация на форума да хвърли едно око, и с интерес ще чакам да изясним тхеническите подорбности в съответната подходяща тема.