Въпрос за болтове на Bashgard.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за болтове на Bashgard.

Мнениеот zafirovp » Чет Фев 17, 2011 6:05 pm

Здравейте,
днес прекарах около 3 часа в търсене на подходящи болтове, но изглежда няма такива, който да стават за курбел на Shimano с баш на Truvativ. Затова реших, че мога да ползвам налични материяли. Взех болтовете от най-малката плоча и ги сложих на средната, но на обратно (към средното), след това взех втулките и ги сложих над 2-та плоча по посока обратна на средното. След това сложих и гарда и отгоре завинтих другите болтове. Ето и снимки.
Изображение

Изображение
Изображение

Mога ли да карам по този начин? Има спецялни ''каналчета'' от вътрешната стена, така че болта е легнал плътно и не мисля, че ще се размести плочата.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Въпрос за болтове на Bashgard.

Мнениеот Stoks1 » Пет Фев 18, 2011 10:15 am

Е защо да не можеж да караш така :) Щом си я захванал има ли значение по какъв начин ще е. Щом ти се даржи плочата. Добре си го измислил. По-натам и аз ако си взимам башгард ще видя как да го монтирам моя ;)
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Re: Въпрос за болтове на Bashgard.

Мнениеот zafirovp » Пет Фев 18, 2011 10:39 am

Мисля, че едната втулка е била дефектна, понеже след съвсем леко затягане се спука.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Назад към Веломеханик