Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте, имам Scott High Octane - oтпред е с една плоча с водач Prowheel. Когато въртя назад педалите и веригата е най-големия венец отзад започва да пада до 4-5 венец. Скоростите се сменят повече от добре, дерейльора не си променя позицията. В следствие на какво е този проблем, възможно ли е водача да насочва веригата към средните венци отзад?
Касетата и веригата са на по-малко от едно лято. Водачът също не е в лошо състояние и е монтиран отгоре на плочата до колкото позволява рамката (не е изнесен назад и не допира веригата веригата отстрани). chainline не знам какво е
Chainline е буквално преведено линия на веригата, или по просто обяснено ако си с една плоча и веригата на някоя си предавка отзад е изправена това е chainline, а ако си с три тогава веригата трябва да е на средната плоча. ето това е
Последна промяна saiz_swut на Сря Мар 09, 2011 10:20 pm, променена общо 2 пъти
Chainline- а е като цяло линията на веригата не само, когато е изправена. Може да си опред на 3 отзад на 1 (което не е хубаво ), но това пак си е chainline.