Въпросче относно оптегач

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпросче относно оптегач

Мнениеот Bukmop » Нед Апр 17, 2011 12:25 pm

примерно слизам от тротоар или стълби .. нещо такова и веригата ще се побърка да се мятка и да дрънчи... та се чудя ако се намали дължината на веригата дали няма да се оптегне пружината на оптегача и да държи веригата по здраво да не се мята нагоре надоло ? или какво друго може да се направи ? надявам се сте разбрали за какво става въпрос ... че нещо не мога да обяснявам както трябва
Bukmop

Рейтинг: 1200

Re: Въпросче относно оптегач

Мнениеот subritual » Нед Апр 17, 2011 2:11 pm

Мини на едноскоростна система (сингълспийд) :D :agree:
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 17, 2011 5:58 pm

Bukmop написа:... та се чудя ако се намали дължината на веригата дали няма да се оБтегне пружината на обтегача и да държи веригата по здраво да не се мята нагоре надолу?

Няма никаква гаранция. Все пак за каква марка и модел обтегач си говорим?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот valsto » Нед Апр 17, 2011 11:02 pm

Bukmop написа:примерно слизам от тротоар или стълби .. нещо такова и веригата ще се побърка да се мятка и да дрънчи... та се чудя ако се намали дължината на веригата дали няма да се оптегне пружината на оптегача и да държи веригата по здраво да не се мята нагоре надоло ? или какво друго може да се направи ? надявам се сте разбрали за какво става въпрос ... че нещо не мога да обяснявам както трябва

включваш и на средното и на задното движение на най-големите зъбчатки и виждаш колко е опъната веригата. трябва да има две свободни звена от напълно опънатата верига. това е по техническите документи за шимано.
малко веротно е пружината да се е отпуснала толкова, че да не може да опъне веригата. и винаги остава варианта да минеш през сервиз :)
valsto

Рейтинг: 1385

Мнениеот Bukmop » Пон Апр 18, 2011 3:31 pm

Ozzie написа:Няма никаква гаранция. Все пак за каква марка и модел обтегач си говорим?

На обтегача пише Shimano 8SIS
Bukmop

Рейтинг: 1200

Мнениеот TeDo_BaPHa » Пон Апр 18, 2011 4:08 pm

Toзи модел(ако става въпрос за най-евтините модели на Шимано) по дефоулт не може да опъва веригата ;), най-много ти опъва нервите като се развали :).
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот reckless » Пон Апр 18, 2011 6:38 pm

Bukmop написа:
Ozzie написа:Няма никаква гаранция. Все пак за каква марка и модел обтегач си говорим?

На обтегача пише Shimano 8SIS

И аз съм с този обтегач , оставил съм го от старото колело , така че и при мен много трака ама го търпя някак :banghead:
Forever Is Our Today
Аватар
reckless

Рейтинг: 1180

Мнениеот Ozzie » Пон Апр 18, 2011 8:41 pm

TeDo_BaPHa написа:Toзи модел(ако става въпрос за най-евтините модели на Шимано) по дефоулт не може да опъва веригата ;), най-много ти опъва нервите като се развали :).

:agree: :agree: :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик