Един МНОГО гаден проблем с рамката(не е цепка).

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Един МНОГО гаден проблем с рамката(не е цепка).

Мнениеот Evgeni » Съб Апр 30, 2011 9:23 pm

Проблемът е, че апаратът седи накриво спрямо диска.Пробвах друга спирачка, друг диск, друг преходник(седящи идеално на друга рамка).Пробвах и друга капла и все седи накриво.И си мисля, че ушите са криви.Рамката е Scott voltage YZ35.От закупуването й до сега е карана само с 160мм диск на hayes MX-4 и от 2 дни на Gatorbrake.Значи горната част на неподвижната накладка опира в диска, а долната-не.Съответно горната част на подвижната накладка не опира, а долната-да.Пробвах ЛЕКО да шкурна ушите, но без успех.Пробвах да сложа шайби между преходника и ушите-отново без ефект.Утре ще ходя за пилене на уши.Някакви други идеи и до колко това вреди на здравината на ушите?
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Re: Един МНОГО гаден проблем с рамката(не е цепка).

Мнениеот Metel » Съб Апр 30, 2011 9:27 pm

Това в никакъв случай не трява да се прави с пилене... Има си специален инструмент за тази работа, който фрезова ушите и ги прави идеално прави.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот zafirovp » Съб Апр 30, 2011 9:32 pm

С фрезоване ще се оправят, но трябва да отидеш в голям сервиз. Drag Zone-a на бул. България (ако си от София) ще ти свърши работа.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Evgeni » Съб Апр 30, 2011 9:36 pm

Ами не го знам, но момчето от http://bikestore-bg.com/ собственикът, не този, дето работи за него и преди е правил въпросната услуга на негова рамка и ставаше идеално,НО си личеше как е пилено, затова питам това как влияе на здравината...Може и да е фрезовано, но не знам как изглежда фрезоване...
Evgeni

Мнениеот frankopld » Съб Апр 30, 2011 11:32 pm

А ти сигурен ли си,че накладките на спирачката са идеално прави и това визуално несъответствие м/у тях и диска не идва точно от криви или криво износвни накладки?

И обезателно отиди да ти челосат ушите , а не се прави на механик и да шкуриш с пилата,че ще си скапеш накрая рамката ...
Evgeni написа: ... затова питам това как влияе на здравината...Може и да е фрезовано, но не знам как изглежда фрезоване...

Не влияе на здравината,ако майсторът е кадърен и инструмента му е добре заточен.
Изглежда като полирано с цвят на алуминия.
Жокер - виж цвета на ушите за спирачката и на тръбата за средното движение на снимката по-долу.

Изображение
Аватар
frankopld

Рейтинг: 1220

Мнениеот bio » Нед Май 01, 2011 8:23 am

а ... тук момчета много правилно ти обясниха как седят нещата. инструмента представлява нещо подобно отнема се всичката боя и незначително количество материал. етои как се прави.
аз искам да ти кажа нещо друго. много важно условие е ... оста на колело да е хубаво легнала в ушите на рамката. ако още тук вкарваш грешка ... няма после как да я изчистиш ... дори да си фрезоваш ушите до край. напълно е възможно преходникът да вкарва тази липса на съосие, това много трудно можеш да го усетиш ... но ако всички други неща си ги изчистил и си на 99% сигурен в тях, тогава той ти е проблема. имах подобен проблем със задния ми QUAD, центрирам и стяга ... и седи накриво, сега карам с преходник на AVID с тяхните шайби, които ми позволяват да изчистя тази грешка. в случая ... аз съм за ебане, но това една друго история.
желая ти успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Evgeni » Нед Май 01, 2011 12:50 pm

Отидох на стругар-фрезист и ми отказа тази услуга.Затова посетих отново сервиза "На Боби" (Bikestore extreme) и ми ги пилна много леко.Сега апаратът лежи ИДЕАЛНО на ушите.
П.п да, преди това погледнах дали оста на каплата приляга плътно.Накладките са нови и както казах бях пробвал и с друга спирачка.Нищо, важното е, че проблемът е решен.@bio, и аз мислех да пробвам с преходник на авид, но като сложа шайбите, не цялата площ на накладките обхваща диска.
П.п2 Цената на услугата е 6лв. заедно с центровката на спирачката.
Evgeni

Назад към Веломеханик