Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Имам спирачка Avid bb5. Бях си намерил преходник 160мм, но когато сложа малко шайби между апарата и преходника накладките не опират на 100% а идват назад и опират на около 50 %. Опитах без шайби но преходника има леко издадено място и не става. И въпроса ми е има ли различни преходници който са специално за bb5 [ бях чел , че има различни стандарти , но си нямам и представа какво представляват]? Извинявам се , ако съм сбъркал раздела.
Нещо снимка да сложиш, за предна или задна спирачка става дума, нали не очакваш да гадаем? Има преходници,които са Авид и са за съответната марка спирачки.
Последна промяна subritual на Нед Май 01, 2011 10:51 pm, променена общо 1 път
За велосипедите има 2 различни вида уши за монтаж на дискова спирачка http://www.pricepoint.com/images/TECH_p ... b_type.jpg Ако при теб е International Standart 51mm ще ти трябва преден преходник за 160мм диск, обикновенно на самия преходник пише F160 за преден, или R160 за заден, защото са различни. Ако ушите на вилката ти са Post Mount и си със 160мм диск монтираш спирачката без преходник, само с шайбите м/у ушите на спирачката и ушите на вилката.
biker_cnpad написа:Значи трябва да си потърся преден преходник за 160мм за Avid .
мммм да, както и да го монтираш правилно не ми се гледат всички адаптори (преходници) които имам у дома, но почти винаги съм срещал стрелка, сочеща (нагоре) посоката на монтиране
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...