Тест на ROCK SHOX

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Тест на ROCK SHOX

Мнениеот михаил » Пон Май 09, 2011 11:36 am

Въпроса ми е към специалисти и опитни байкъри. Ползвам вилка ROCK SHOX XC. Нямам забележки, но вече близо година и над 10 000км не съм правил никаква профилактика освен почустване външно и помпене веднъж на месец. Карам само градско(около 30-35км на ден). Какво да очаквам и какво следва да направя.
михаил

Рейтинг: 1220

Re: Тест на ROCK SHOX

Мнениеот bio » Пон Май 09, 2011 12:18 pm

михаил написа:Въпроса ми е към специалисти и опитни байкъри. Ползвам вилка ROCK SHOX XC. Нямам забележки, но вече близо година и над 10 000км не съм правил никаква профилактика освен почустване външно и помпене веднъж на месец. Карам само градско(около 30-35км на ден). Какво да очаквам и какво следва да направя.

незнам коя е точно тази вилка XC, .... но всяка вилка си има упътване в сайта на Rock Shox в секция Service. изтегли си го за твоята XC ... и ще намериш една таблица, в която пише кое на колко време се прави. Това са препоръчителни работни часове ... някоя са според мен умишлено занижени (завишени изисквания).
Лично за мен важни са:
Lubricate dust seals and upper tubes - Every ride
Remove lowers, clean/inspect bushings and change oil bath (if applicable) - 50 hours (аз си го правя сам 2-3 в годината и си хващам само маслото)
за твоите 10000 километра, не е зле да минеш пълна профилактика.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот михаил » Пон Май 09, 2011 2:43 pm

Благодаря ти bio. Вилката е ROCК SHOX DUKE. Аз съм преглеждал указанията на производителя. Прочетох мнения, гледах и няколко клипа за обслужване, но в крайна сметка не съм оптимист. Техниката не ми е чужда, но понякога има специфика, а аз не искам да експериментирам. Ще трябва да потърся сервиз. То май само вилка не съм разглобявал.
Бъди здав градски, че се отзова на молбата ми. Аз имам още въпроси, но по-късно.
михаил

Мнениеот PowerSlide » Вто Май 10, 2011 7:56 pm

михаил написа:Вилката е ROCК SHOX DUKE. Аз съм преглеждал указанията на производителя.

Михаилееее, михаилее, михаиле ......... :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Май 10, 2011 8:29 pm

ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот михаил » Съб Юли 09, 2011 7:40 pm

PowerSlide написа:
михаил написа:Вилката е ROCК SHOX DUKE. Аз съм преглеждал указанията на производителя.

Михаилееее, михаилее, михаиле ......... :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

това пък какво беше?!
михаил

Назад към Веломеханик