Проблем или нещо друго RST

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем или нещо друго RST

Мнениеот Gecata_gb » Сря Май 11, 2011 12:19 pm

Онзи ден закупих въпросната вилка обаче,горе в ляво тапата отгоре я няма ... И Обаче много мека пружина ли незнам и като се кача на колелото влиза до долу и така стои от какво може да е ?
Вилка:RST Repide Elite
Аватар
Gecata_gb

Рейтинг: 1134

Re: Проблем или нещо друго RST

Мнениеот lostrider@ » Сря Май 11, 2011 4:34 pm

Gecata_gb написа:Онзи ден закупих въпросната вилка обаче,горе в ляво тапата отгоре я няма ... И Обаче много мека пружина ли незнам и като се кача на колелото влиза до долу и така стои от какво може да е ?

:bigeyes:
Аз изобщо не разбрах какво се опитваш да кажеш. Моля, ако има врачки във форума, да помагат!
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Мнениеот denises26 » Сря Май 11, 2011 4:36 pm

Предполагам цялата тапа я няма и стои празно там? Тези тапи държат пружините (не вярвам Рапида да се различава много от другите модели на РСТ в този клас). При теб тапата я няма (предполагам и пружината) и няма какво да задържи пружината, следователно оставаш само с една. Точно тогава се наблюдава описаният от теб проблем с мекостта (пробвал съм). Решението е да си намериш пружина и тапа. Опиши проблема в обявата, която си пуснал. :agree:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот Gecata_gb » Сря Май 11, 2011 4:42 pm

Gecata_gb написа:Онзи ден закупих въпросната вилка обаче,горе в ляво тапата отгоре я няма ... И Обаче много мека пружина ли незнам и като се кача на колелото влиза до долу и така стои от какво може да е ?

Колеги много бързах и я написах етака сега ще обесня.Значи пружината е добре ама май тя е много мека .. А пружината е счупена само горе врътката и си седи там всичко е вътре .. Обаче като стана въртя прав става на 1 см ход ... Незнам от какво ,но педполагам от пружината :х ??!
Аватар
Gecata_gb

Мнениеот Bik3raa » Сря Май 11, 2011 6:55 pm

Имах 1 такава и след като казваш, че тапата я няма значи вътре няма нищо. Ако можеш направи някакви снимки да разберем за какво става въпрос.

denises26 написа:При теб тапата я няма (предполагам и пружината) и няма какво да задържи пружината, следователно оставаш само с една. Точно тогава се наблюдава описаният от теб проблем с мекостта (пробвал съм). Решението е да си намериш пружина и тапа. Опиши проблема в обявата, която си пуснал. :agree:

Тези вилки имат само 1 пружина. :smash: В другия крак е Rebound-a.
Живей, докато не е излязло на мода да се мре!!
Аватар
Bik3raa

Рейтинг: 1200

Мнениеот Gecata_gb » Сря Май 11, 2011 7:24 pm

Bik3raa написа:Имах 1 такава и след като казваш, че тапата я няма значи вътре няма нищо. Ако можеш направи някакви снимки да разберем за какво става въпрос.

denises26 написа:При теб тапата я няма (предполагам и пружината) и няма какво да задържи пружината, следователно оставаш само с една. Точно тогава се наблюдава описаният от теб проблем с мекостта (пробвал съм). Решението е да си намериш пружина и тапа. Опиши проблема в обявата, която си пуснал. :agree:

Тези вилки имат само 1 пружина. :smash: В другия крак е Rebound-a.

http://www.album.bg/crazy_bikerr/
Аватар
Gecata_gb

Мнениеот lostrider@ » Чет Май 12, 2011 12:39 am

Изтичай веднага до магазина, от който си купил вилката. Нищо идеално няма, дори и да е чисто ново. И все пак си мисля, че си си правил експерименти с новата си покупка ;)
Аватар
lostrider@

Мнениеот Evgeni » Чет Май 12, 2011 9:14 am

Вилката е закупена втора ръка от icemanlovers.Така ми каза, де. :agree:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот Admin » Чет Май 12, 2011 9:23 am

Нито снимките са като хората, нито описанието, за правописа да не говорим.
Няма как при това положение да ти помогнем във форума. Отиди до най-близкия сервиз да я погледне някой веломеханик и може да имаш повече успех.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Веломеханик