Проблем с Marzocchi Z1 Sport горна граница

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Marzocchi Z1 Sport горна граница

Мнениеот DhBiker94 » Чет Юли 28, 2011 12:27 am

Проблемът ми е че когато наглася ребаунда на малко по бърз.. (2 врътки) и ако няма граници, когато я свия няколко пъти.. то след няколко свивания на вилката започва тази отвратителна граница.. Та въпросът ми е, мога ли да го оправя този проблем изобщо? Ако мога как..?
Предполагам че ще е от маслото, но това са само мои предположения.. Вилката я закупих вчера, и питах старият собственик какво е маслото в нея той каза не знам.. което никак не ми помага, понеже ако е някое по рядко масло е възможно заради това да го прави.. иначе когато е на най бавен ребаунд си бачка мазно мазно.. без граници без нищо, но тогава връщането е от 20-40 секунди...
И да вметна само, врътката на ребаунда ми липсва, някой има ли представа откъде мога да си намеря/закупя/ или евентуално ако може да се направи?
Изображение
Който може да помогне, да сподели мнение :bowdown:
DhBiker94

Рейтинг: 1198

Re: Проблем с Marzocchi Z1 Sport горна граница

Мнениеот webster1102 » Вто Авг 02, 2011 1:34 pm

Доколкото виждам, вилката ти е от тези които идват със биг хитовете от 2010.Тези вилки, рано или късно(дори и чисто нова) правят дефект, защото са с патрон на Suntour.Бил съм свидетел на счупването на една такава вилка.По-добре отиди на сервиз, тук няма как да ти се помогне.Успех :agree: .
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот ChristianPetrow » Вто Авг 02, 2011 10:57 pm

направи и профилактика с 5 или 7 W Motorex, и сподели как се държи вилката..
Изображение
Изображение
Аватар
ChristianPetrow

Рейтинг: 1197

Мнениеот DhBiker94 » Сря Авг 03, 2011 3:12 pm

Направих и профилактика с 7,5 W Motorex, границата се оправи всичко ок.. но когато я напрая на най бърз ребаунд ии бие лека граница (горна) :boggled:
DhBiker94

Рейтинг: 1198

Мнениеот cladonian » Съб Апр 14, 2012 7:37 pm

Аз имам същата вилка и съм супер доволен, вече втори сезон я карам, няма никакъв луфт и работи много добре. Но имам проблем с въпросния патрон прави реален ход 13,5 см. Искам да си поръчам нов патрон за тази вилка. Някой може ли да ми каже каква е цената и кои патрони са съвместими на Marzocchi. За поръчка явно към веломанци трябва да се обърна. Ако някой е правил тази процедура моля да сподели.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот M1010X » Нед Апр 15, 2012 12:19 pm

Би трябвало Веломания да имат/могат да внесат, нали са официален вносител. Пък и техният представител в нашето общество (т.е. тук) постоянно тръби как имат резервни части, за разлика от другите, дето нямали. Питай ги тях, дано ти намерят.
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Назад към Веломеханик