защо се криви

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

защо се криви

Мнениеот vtec » Чет Юли 28, 2011 8:47 am

здравейте...... задавам си един въпрос от доста време..... на един приятел му се изкриви накрайниците на вилката, където се държи задната капла (това ограденото) >
myleader3.jpg
(99.18 KiB) 379 пъти
....... задавам си въпроса, защото съм виждал хора по 130 килограма да карат колело и нямат проблеми ( поне така ми казват ) , а приятелями е макс 85 килограма ..... може въпроса ми да е прост, но аз си го задавам от доста време, а не намирам отговор освен, че килата май са му много...... и ако знаете кажете как може да се предпазва от кривене ? рамката :)
vtec

Рейтинг: 1134

Re: защо се криви

Мнениеот thepowerofone » Чет Юли 28, 2011 10:06 am

Оста на задната главина поддава, по всяка вероятност. Семенете я с по-здрава.
Аватар
thepowerofone

Рейтинг: 2000

Мнениеот vtec » Чет Юли 28, 2011 10:40 am

thepowerofone написа:Оста на задната главина поддава, по всяка вероятност. Семенете я с по-здрава.

благодаря за съвета, но самата рамка вече за нищо не става..... започна да се криви само при качването му :agree:.... хлътва на вътре само от едната страна и изправяхме 3 пъти и момчето се оказа от самата рамка..... преди малко си гледах колелото и на мене ми се криви :dontknow: .... кривимисе заедно с оста..... :dontknow: ..... мале малее....
vtec

Рейтинг: 1134

Мнениеот alex.P » Съб Юли 30, 2011 1:28 pm

както казва колегата от оста е така и ще продължи до край сменяш я с някоя по - добра и ще се оттървеш от проблема малко повече парички но ще си струва :)
В късмета вярват слабите,силните вярват в себе си !
Аватар
alex.P

Рейтинг: 1208

Мнениеот Шлек_народен » Съб Юли 30, 2011 3:37 pm

Рамката алуминиева ли е?Прахово боядисване? А иначе със тоя оборот дето сте сложили,сигурно и винкел 50х50 ще сгъне, ако има кой да го върти :) Че и да спира...Не ми се вярва да е от главината,освен ако не са стегнати гайките като хората.Или, ако е стара главината и са захабени зъбчетата на шайбите(контрагайките) дето опират в рамката.Тогава може да се получи приплъзване и посукване на главината във ушите.Щото това чудо да го завъртиш бая сила иска :) А тая рамка дето няколко пъти сте изправяли.....забравете за нея !Пробвайте със по-малък венец отпред.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Назад към Веломеханик