Проблем с дерейльор Срам Х7

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с дерейльор Срам Х7

Мнениеот nevestulka » Вто Авг 16, 2011 5:53 pm

Здравейте, дерейльора е с нормално дърпане и има проблем със свалянето на скоростите. От 8 към 1 няма никакъв проблем, но от 1 до 4 ги сваля трудно и не винаги. Почиствам го на 2-3 карания с не агресивен препарат тип MEGLIO, и го смазвам с много малко моторно масло 0w. Втори сезон неактивно каране му е и рядко карам на по-големите венци. Претърпял е няколко леки удара, но доста време преди да почне да създава този проблем. Дали пружината е заминала или има някакъв друг проблем? Командата е Х4, ако има някакво значение и няма прегъвания по кожуха.
Изображение
nevestulka

Рейтинг: 1200

Re: Проблем с дерейльор Срам Х7

Мнениеот fastera2 » Вто Авг 16, 2011 10:06 pm

Здравей!Като чета как го караш този дерайльор,че ти направо го жалиш :D !Имах същият-толкова тормоз видя за 2 години,колко удари,колко пъти влизаше във спиците,много манипулаций на закрепяне му правих и докрая си сменяше (не всички скорости,но сменяше :D ) и това е малка част от неговата история,но сега това не е работата.Според мен трябва да се центрова или броните и жилото са за смяна...Защо ?!След като умря x7 си взех x4 и ми правеше същите номера-с много зор превключваше (да не кажа,че чак пръста ме болеше от натискане на командата х5) На деня,в който продадох колелото,с купувача му отидохме във сервиз и се смениха брони и жило,и започна да превключва като по учебник!Има вероятност вътре броните да са пълни с боклуци или да са ръждясали,(може и нещо със жилото да се е случило :dontknow: )...не се знае само догатки...
Ако имаш знания може да направиш следната манупулация-сваляш жилото от дерайльора и откачаш броните от местата където са закачени за рамката (без да ги сваляш!) и пръскаш вътре в броните обилно с WD 40 и започваш,да местиш броните напред-назад по жилото (или нещо подобно на WD 40 ако знаеш).После сглобяваш...С това мога да ти помогна надявам се поне да съм те насочил на някъде поне малко :D !

П.П Еда въпросителна слагам на моя пост не помня моите брони в какво състояние бяха,но проблема ми се вижда много сходен!
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот Blaze™ » Сря Авг 17, 2011 12:05 am

Аз имах същия проблем,аз съм с х5 команда само че.
Разглоби командата жилото е запънало където са зъбчатките.
Внимавай не е лесно после да я сглобиш има 1 пружинка която е по трудно да я сложиш,ако смяташ че не си готов да я разглобиш недей. :nono:
Успех
Изображение
Аватар
Blaze™

Рейтинг: 1253

Мнениеот krach » Сря Авг 17, 2011 10:04 am

С WD40 може да напръскаш пружината на дерейльора. WDто добре действа при клеясали, ръждясали неща. Може пружината в този участък да не се сгъва/разгъва достатъчно.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот nevestulka » Нед Авг 21, 2011 8:35 am

И аз смених жилото и бронята, въпреки че на старите видимо нищо им нямаше и пръсках с ВД и се оправи.
Изображение
nevestulka

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик