от icemans » Пон Сеп 12, 2011 3:58 pm
Не знам как да озаглавя темата и за това много не се разбира, но случая е следния. Бях дал задната ми капла да се центрова на един майстор. Днес отидох да я взема. Всичко ОК, но майстора ми каза, че не му харесват задните венци и ще трябва да се сменят скоро - като зъби били добре, но вътре нещо не бивали. Сложих каплата на колелото и като завъртях ми направи впечатление, че задния венец се върти някак странно с много малко отклонение около оста си - не знам как да го опиша, и се чува много лек шум. Сега може и аз да се вманячвам, но ми се струва, че това клатушкане на венеца преди го нямаше - поне като си регулирах задния дерайльор щех да го видя може би. Та, може ли да е станало нещо от самия реглаж или може би и преди да е било така, но аз да не съм забелязал?!? Сега се сетих, че му бях казал, че понякога като го бутам назад се чува едно скрибуцане от зад. Той завъртя оста - нещо не се движеше леко и каза, че ще го оправи. Сега, дали е правил нещо - може би защото сега се върти по-леко. Абе като цяло какво да го правя сега. То топлото време свършва и ще го заземявам скоро, но все пак трябва да предприема някакви мерки. Ако сменя задния венец това "клатушкане" дали ще се оправи?!