Auto-wind MZ AMSL1

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Auto-wind MZ AMSL1

Мнениеот Snevk » Нед Окт 09, 2011 10:43 am

Здравейте :wavey:
Наскоро при марзокито ми се получи така наречения "auto-wind" проблем (като караш по агресивно и врътката на АТА-то се върти и съответно хода намалява). Много четох в нета и мисля да опитам тази техника http://forums.mtbr.com/shocks-suspensio ... 39566.html
Там става въпрос за сменянето на 2те малки пружинки който трябва да държат врътката на място , но човека го прави на мз 66, затова вчера разглобих моята за да видя дали пружинките са същите ... и да съвпадат. Остава само да си намеря отнякаде подходящи (предпочитам от България ... не ми се чака да пристигат от други континенти)
Ето и характеристиките на пружинките които ми трябват: Outside Diameter: 0.120 In. Wire Size: 0.020 In. Free Length: 0.250 In., 1/4 Spring Rate: 48.42 Maximum Work Load: 3.40 Solid Height: 0.155
Ако знаете от къде мога да намеря същите или поне "подобни" ще съм много благодарен :beer:

П.С. - Също така отдавна търся подобен туториъл за профилактика на моята вилка но нищо немога да открия, ако някой знае моля споделете :)
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Re: Auto-wind MZ AMSL1

Мнениеот dimochito » Нед Окт 09, 2011 11:56 am

Snevk написа:... търся подобен туториъл за профилактика...
Ако е за АТА патрона ТОВА ще ти помогне.

Относно проблема с пружинките, търсих преди няколко месеца и така и не намерих. Ако някой има информация нека да сподели :)

Ако не използваш свалянето на хода, бих ти препоръчал да блокираш системата.
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот Snevk » Нед Окт 09, 2011 1:03 pm

dimochito написа: Ако е за АТА патрона ТОВА ще ти помогне.

:agree: :agree: :agree:

dimochito написа:Ако не използваш свалянето на хода, бих ти препоръчал да блокираш системата.

В момента съм я блокирал :) ... Преди това бях използвал една пъврвобитна техника със свински опашки :rofl:

А относно пружинките .. имам една идеа - да ги закаля със целта да станат по твърди ,но съответно и по чупливи :crap:
Аватар
Snevk

Мнениеот Snevk » Вто Окт 11, 2011 7:51 pm

Скоро ще правя профилактика на вилката :)
Някай знае ли какво масло се слага във ТST5 патрона и какво количество :dontknow:
Нищо неможах да намеря за тези TST5 патрони :xx(:
Поне Марзоки в сайта 1-2 таблици със количеството масло да бяха сложили ...

П.С. - Всъщност намерих един туториъл от съфорумник който е доста добре написан и всичко е обяснено viewtopic.php?t=69637
Единствено незнам дали моят патрон е същия.
Аватар
Snevk

Назад към Веломеханик