Cross Speedster смяна на вилката

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Cross Speedster смяна на вилката

Мнениеот slayknot » Пон Окт 10, 2011 3:38 pm

Здравейте

Знам че темата, която отварям е подобна на вече пуснати, но все пак има доста неща, които не са ми ясни.
От няколко месеца съм с Cross Speedster - http://crossvidin.com/products/view/78/_Speedster - , който закупих 2-ра ръка. За сега съм много доволен, но си има забележки.

Първия проблем е , че кормилото ми е ниско и не ми е особено удобно за каране. Какво мога да направя за да го повдигна?

Другия проблем е вилката - Zoom - за градско, скачане от бордюрчета и качване по тротоари е ок, но като изляза на някой черен път и ме раздрусва яко. Карам нормално, без никакви изпълнения, само по някое скокче от бордюрите. Тази седмица карахме с приятел, който е с Драг Онтарио и вилка SR Suntour XCM, пробвах неговия байк и разликата във возията много ми хареса. Хвърлил съм око на http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... cr-26.html или нещо подобно - какво трябва да знам при избора на вилка, ще трябва ли да купувам допълнителни части, кой би ми дал съвет за монтажа след време :beer: ?

Благодаря на всеки, който би се отзовал
slayknot

Рейтинг: 1198

Re: Cross Speedster смяна на вилката

Мнениеот Yavkata » Пон Окт 10, 2011 4:14 pm

Ако ти е ниско кормилото решенията са: лапа и/или кормило с по -голямо издигане. Вилката която смяташ да вземеш,до известна степен ще "повдигне" предницата. Ако е нова не подкъсявай стержена й , а ползвай спейсъри под лапата.Така допълнително може да повдигнеш кормилото. Набиване на пеперудка, евентуално подмяна на чашки, прехвърляне на спирачките....ако не си наясно с някои от тези нещанай -добре се потърси някой велосервиз. С други думи препоръката ми е следната: Ако купуваш вилката нова, искай направо да ти я монтират. Покарай малко, и ако още ти е ниско , тогава търси нова лапа и кормило.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот slayknot » Пон Окт 10, 2011 5:48 pm

Благодаря за инфото. Някои неща са нови за мен, защото не съм карал от години. Мислех си че с малко по-висока вилка , проблема сам ще се реши. Със сигурност сам ще си правя монтажите, защото искам да наваксам и да разчитам на себе си.
slayknot

Рейтинг: 1198

Мнениеот nihonjin » Вто Окт 11, 2011 10:05 am

Само добавям към казаното от Yavkata.
И аз обичам да карам по-изправен и си купих регулируема лапа - има по 7 лв. на битака. Чрез регулирането кормилото едновремено се издига и приближава към теб, така че може да избереш най-удобната позиция за себе си. Аз например карам с почти вертикална лапа, а нормално лапите са почти хоризонтални.
nihonjin

Рейтинг: 1220

Мнениеот dirtnewbie » Вто Окт 11, 2011 6:07 pm

И това е решение, обаче е най-добре да го направи със спейсъри. Лапата за седем лева едва ли ще бъде по-издръжлива и надеждна от тази за двадесет. Също така няма да има нужда да подменяш чашките.
make my wishes come true
dirtnewbie

Рейтинг: 1067

Назад към Веломеханик