Задни главини - на шлиц или резба ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Задни главини - на шлиц или резба ?

Мнениеот herflick » Чет Дек 04, 2014 12:42 pm

Здравейте,
Моите мисли също витаят около избора между шлиц и резба. Казусът ми е следният - карам Drag Ontario, основно го използвам за градско и 1-2 пъти в годината се случва да излязам на някоя полянка... Т.е. сравнително умерено е натоварването. Та, дилемата е, тъй като си разбих чашките на старата главина, а наплитането на нова излиза по-скъпо от закупуването на цяла капла, дали да вложа малко повече пари в закупуване на капла с главина на шлиц, по-конкретно съм се спрял на шина Рино с главина шимано - http://olx.bg/kapli-kroser-h6-i-rino-s- ... -i61358714, защото ми се струва доста прилично предложението. В този случай, обаче, ще трябва да сменя и венците, като трябва да търся 7-мици, защото не искам да се разделям и с командите ми. Тук е въпросът добре ли върви със седмици, защото се слага някакъв спейсър или нещо подобно? Другата капла, която ме вкарва в размисъл, е тази - http://screambikes.eu/bg/kapli-mtb/8724 ... 04-qr.html , която си е на резба, но не знам доколко главината е читава.

Също така, според вас за Ontario трябва ли да търся главина с определен размер, така че да си пасне със средното движение, или това не е от значение? И в случай, че мина на шлиц и сменя задните венци, трябва ли да се сменя верига и курбели?

Ще бъда много благодарен ако дадете малко акъл кое е най-удачното решение = )
herflick

Рейтинг: 1200

Мнениеот bio » Чет Дек 04, 2014 1:05 pm

@herflick
каплите, които си посочил ... са за дискова спирачка. ти такива ли караш ?!? защото тази "новата", която си посочил е за v-brake, освен това е и предна :>
мисля, че имаше тема за касета 8-ца с команди 7-ца - потърси я. май можеше да се кара ... без да се ползва едното венче.
ако сменяш касетата е препоръчително да смениш венците отпред и веригата.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот herflick » Чет Дек 04, 2014 2:30 pm

bio написа:@herflick
каплите, които си посочил ... са за дискова спирачка. ти такива ли караш
?!? защото тази "новата", която си посочил е за v-brake, освен това е и
предна :>
мисля, че имаше тема за касета 8-ца с команди 7-ца - потърси я. май
можеше да се кара ... без да се ползва едното венче.
ако сменяш касетата е препоръчително да смениш венците отпред и
веригата.

Благодаря за бързата реакция. Объркал съм линка, имах предвид това screambikes.eu/bg/kapli-mtb/8723-zadna-kapla-rhino-26-24h-jt104.html
Но ако другата капла, която съм посочил, е за диск, значи това решава дилемата ми, защото съм с v-brake = )
herflick

Рейтинг: 1200

Предишна

Назад към Веломеханик