Защото моя май е толкова ,трябва да го премеря

А не е бил такъв!
valeo написа:Гоше недавай мнение като незнаеш!
До преди 2седмици караше промакс ,джиткай си с заварената рамка и така![]()
Към автора с циклене според мен ще се оправи.Но после ще трябва и финно шлайфане и полиране и после обезмасляване.
И ще излезе колкото един нов ротор
danieldonev написа:Като е вдигнал температурата на накладките толкова много, че да ги "запали" и да стане черен, качеството на метала не се ли изменя. Да се разтемперира и да си промени здравината на диска като цяло??
compira написа:danieldonev написа:Като е вдигнал температурата на накладките толкова много, че да ги "запали" и да стане черен, качеството на метала не се ли изменя. Да се разтемперира и да си промени здравината на диска като цяло??
Да определено ще се промени. Метала се разкалява и омеква. Така по лесно ще се надере.
Има временно решение. Кара се на шлайф (в някой цех или работилниица) да го прешлайфат от двете страни по 2-3 стотни (или до зачистване) след това един обезмаслител и готово. Само да не се кара много натоварено после!
veskoz написа:Не, не, не и не. Диска се калява при температура много по-висока от тази която развива при триене с накладките. Супер трудно е да се получи отвръщане (това е така, защото много и все умни глави са се занимавали с проектиране, оразмеряване и тестване как това да не се случи). Освен в много редките случаи когато сте пускали до червено и се цопнете в реката. Дочули сте нещо за циклене и шлайфане, ама всъщност е пристъргване и се правеше при дисковете на колите къде социализъма, 'щото нови дискове нямаше от къде да се намерят. Пример - пускате Предела с Москвич, спирате да изядете долу по едно Овче млекце и дисковете ви стават на вълни. Отделно, стругар разполагащ с материалната възможност(база) да ви свали 2-3 стотни ще ви вземе парите за новия диск. Не се занимавайте с глупости, няма смисъл.
veskoz написа:Плоския шлайф е хубава машина. За плоски детайли. Пристъргване споменах 'щото се прави на струг. Ха закачи диска на колата на плоския. Или свали стотна с плоския на тоза на колелото. Плослия шлайф най-често се използва за изправяне на огънати по една или друга причини детайли - най често шини.
С закалката си в грешка.
veskoz написа:Общо взето дисковете на повечето производители на са от неръждаема стомана. Най-често AISI 420. Мисълта ми беше, че за да се получи отпуск трябва да го загрееш до температура по-висока от тази при която е закален и да го отвърнеш рязко.
veskoz написа: Мисълта ми беше, че за да се получи отпуск трябва да го загрееш до температура по-висока от тази при която е закален и да го отвърнеш рязко
kalin_1991 написа:...
mover написа:И какво имаш в предвид под "отпуск" - аз не намирам друга термична обработка на стомана, различна от закаляване, която да се извършва по описания начин.
Това, което си написал е лесно проверимо, затова ако имаш източник, моля да го цитираш. На бърз поглед в Гуглето не намирам нищо, което да е близко до описаното, а даже още не съм отворил Балевски.
compira написа:бла бла
compira написа:До тук темата доста се отклони, но дано това е за добре.
veskoz тази твърдост 42HRC е напълно реална за някаи дискове, но не за всички. При мен имам 4 вида ротори и по твърдост
draggerr написа:Щом е разкален за нищо не става затова се пазат роторите пренагрееш ли го един път за нищо не става..
veskoz написа:Отвръщането е част от закалката. Земи ти да четеш.
При дисковете на велосипеда не се гони голяма твърдост при закалка. Прави се по-скоро подобряване - закаляване + високотемпературно отвръщане.
Тук явно има предоволно количество специалисти в сверата, затова се оттеглям.
Скоро ще занеса един диск на едно място и ще си говорим пак. С цифри!
kalin_1991 написа:за дисковете не ми е ясна обработката но мисля ...
veskoz написа:compira написа:бла бла
1. Не ми споменавай чугунените дискове на автомобилите, ако обичаш.Нямат нищо общо освен форма!
2. Изпускането на земя не е критерий и показател за каквото и да е освен за това че си метнал една ниско въглеродна стомана на земята.
3. 900 градуса съм готов да ти ги меря! Условието е!!! На всеки градус под описаните от теб 900 да ми кажуваш по една бира! Мислим разумно е!![]()
![]()
Други въпроси и проникновения, драги?compira написа:До тук темата доста се отклони, но дано това е за добре.
veskoz тази твърдост 42HRC е напълно реална за някаи дискове, но не за всички. При мен имам 4 вида ротори и по твърдост
Бр'зо да даваш тая скала на окомерО! Наеш къ' ми липсва за аргументирани споровье дагаева?!
mover написа:"Популярно" написаните статии и не добре подбрани източници са крайно ненадеждни и много лесно могат да те хързулнат без сцепление с действителността.
Точно сутринта попаднах на втория от цитираните източници и се потресох от неграмотното писане - бих го сравнил с писаното в горния пост. Не че (всичко) е грешно, но е толкова неграмотно, че трябва внимателно да провериш всяка дума, за да не паднеш в капана на автора-лаик.
Примери:
"1... неръждаемата стомана имат още следните съставки: ..... и символична доза въглерод (някъде между 0,15 и 2%)
2.Лъскавият горен слой на неръждаемата стомана задържа топлината вместо да се освобождава от нея." ... и мн.др.
Много ми се иска в тази интересна за мен тема да се пише технически компетентно и да се цитират сериозни източници.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта