flat-6 написа:аз си боядисах клелото така и стана супер яко но незнам с кво да го лакирам!даите няква идея ясно ми е че 6те ми трябва лак за боя но какъв?като ида в строителен магазин и кажа даите ми лак да си лакирам боята на колелото или ме псуват на ум или ми казват нямамеевала
An Alien Hoopajupe написа:Материали
1 Водна шкурка колкото се може по-ситна окло 2000
2 Шкурки 80 - 60 за сваляне на боята
3 Шишенце с биба![]()
4 Спрей - Грунд "(Primer) ,преценете в зависимост какво ще оцветявате
5 Спрей - Цвят - По ваш избор пак преценявате какво количество ще ви е нужно според това какво ще оцветявате
6 Спрей - Лак -//-
7 Терминатор + Четка - От терминатора не съм кой знае колко впечатлен ,боята се маха трудно с него и шпатулка
8 Опционално - Пистолет за горещ въздух , с него би трябвало махането на боята да е много лесно но не съм пробвал .
9 Oбезмаслител или някакво домакинско от сорта на CIF
10 Хартиено тиксо за да покриете това което не искате да оцветите например чашките ,средното ...
Аз лично използвах спрейове на Dupli-Color защото са по-добри
можете да ги намерите в магазините на Практикер.
Започвате сваляйки старата боя от рамката ,което не е лесно начинание
След като сте свалили всичката боя от рамката ама всичката докато се оголи до метал , я измивате с обезмаслител от всякакви остатъци Терминатор и тем подобни .
Сега вече сте готови да боядисвате . Винаги разтръсквайте добре спрея преди да го използвате , Ако налягането в кутиката не е добро обърнете го надоло с капачката и задръжте докато излезе само чист гас .Започнете с грунда .Пръскайте от разтояние 10 -15 сантиметра като никога не се застоявате на едно място ,пръскайте на слоеве докато покриете всичко през около 3 - 4 минути трябват ви окло 2-3 слоя грунд . Винаги започвайте от страни където няма нищо и продължавайте към това което го боядисвате защото главата на спрея се зацапва и има тенденцията да пръска пръски когато е натисната за пръв път
Когато сте готови с грунда минавате по същия начин със цвят какъвто сте избрали , минавате докато се получи хубав равен плътен цвят .
При мен цвета не е равен защото се опитвах да постигна ефект , но общо взето е това-
Вече сте почти на финала , Когато слоевете боя изсъхнат вземете най стината водна шкурка която имате и шлайфаите докато поливате с вода мястото .
Избърешете и минете няколко пъти с лак.
и тва е готови сте
SeeSaw написа:хора имам 1 проблем![]()
купих си главина ама къвто съм тъп забравих да изброя дупките и се оказа че са 32 а шината която искам е със 36 ... има ли някакъв проблем да се пропуснат 4 спици ?!
кажете плсс
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта