Боядисване на спици

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот flat-6 » Пет Мар 07, 2008 5:38 pm

аз си боядисах клелото така и стана супер яко но незнам с кво да го лакирам!даите няква идея ясно ми е че 6те ми трябва лак за боя но какъв?като ида в строителен магазин и кажа даите ми лак да си лакирам боята на колелото или ме псуват на ум или ми казват нямаме :bowdown: евала
Изображение
Изображение
Изображение
Винаги [color=red]отгоре, и винаги надолу!!![/color]
Аватар
flat-6

Рейтинг: 1540

Мнениеот Antares » Пет Мар 07, 2008 7:08 pm

Аз ползвах авто-лак. Във вид на спрей. И то без да ме псуват или лъжат, просто попитах за лак за алуминиева вело-рамка. Може и да има и по-добрия решения - не ги знам. Казвам моето :)
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Съб Мар 08, 2008 1:12 am

аре бе каде ми е тоториала? :popcorn:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот SeeSaw » Съб Мар 08, 2008 9:35 am

flat-6 написа:аз си боядисах клелото така и стана супер яко но незнам с кво да го лакирам!даите няква идея ясно ми е че 6те ми трябва лак за боя но какъв?като ида в строителен магазин и кажа даите ми лак да си лакирам боята на колелото или ме псуват на ум или ми казват нямаме :bowdown: евала
Изображение
Изображение
Изображение

брао брао ... много добре се е получило ... а колко викаш че е широко Big Betty-то
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот nikitoMTB » Съб Мар 08, 2008 9:50 am

Води се 2.4,но до колкото знам е 2.5 (поне мойта) :)
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Съб Мар 08, 2008 12:53 pm

Материали

1 Водна шкурка колкото се може по-ситна окло 2000
2 Шкурки 80 - 60 за сваляне на боята
3 Шишенце с биба :rofl:
4 Спрей - Грунд "(Primer) ,преценете в зависимост какво ще оцветявате
5 Спрей - Цвят - По ваш избор пак преценявате какво количество ще ви е нужно според това какво ще оцветявате
6 Спрей - Лак -//-
7 Терминатор + Четка - От терминатора не съм кой знае колко впечатлен ,боята се маха трудно с него и шпатулка
8 Опционално - Пистолет за горещ въздух , с него би трябвало махането на боята да е много лесно но не съм пробвал .
9 Oбезмаслител или някакво домакинско от сорта на CIF
10 Хартиено тиксо за да покриете това което не искате да оцветите например чашките ,средното ...

Аз лично използвах спрейове на Dupli-Color защото са по-добри
можете да ги намерите в магазините на Практикер.

Изображение

Започвате сваляйки старата боя от рамката ,което не е лесно начинание

Изображение
Изображение

След като сте свалили всичката боя от рамката ама всичката докато се оголи до метал , я измивате с обезмаслител от всякакви остатъци Терминатор и тем подобни .

Сега вече сте готови да боядисвате . Винаги разтръсквайте добре спрея преди да го използвате , Ако налягането в кутиката не е добро обърнете го надоло с капачката и задръжте докато излезе само чист гас .Започнете с грунда .Пръскайте от разтояние 10 -15 сантиметра като никога не се застоявате на едно място ,пръскайте на слоеве докато покриете всичко през около 3 - 4 минути трябват ви окло 2-3 слоя грунд . Винаги започвайте от страни където няма нищо и продължавайте към това което го боядисвате защото главата на спрея се зацапва и има тенденцията да пръска пръски когато е натисната за пръв път

Когато сте готови с грунда минавате по същия начин със цвят какъвто сте избрали , минавате докато се получи хубав равен плътен цвят .

При мен цвета не е равен защото се опитвах да постигна ефект , но общо взето е това-

Изображение
Изображение

Вече сте почти на финала , Когато слоевете боя изсъхнат вземете най стината водна шкурка която имате и шлайфаите докато поливате с вода мястото .
Избърешете и минете няколко пъти с лак.

Изображение

и тва е готови сте :)
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот InverT_BikeR » Съб Мар 08, 2008 1:11 pm

А вилката защо ли ми прилича на пребоядисано DURO :dunno: ,
ако е така моля те обясни и тази процедура (ако може и със снимки :) )
Аватар
InverT_BikeR

Рейтинг: 1097

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Съб Мар 08, 2008 1:12 pm

Абс същата е

Само свалш ботушите от доло ,шлайфаш грундираш боядисваш и тн... :agree:
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот flat-6 » Съб Мар 08, 2008 2:14 pm

супер то4но така и аз си го боядисах и сум супер доолен ако го и лакираш няма да ти се цапа боята по лесно е за миене и по трудно се бели. Биг Бетито е 2.4 но на практика е доста по дебела може би кум 2.6
Аватар
flat-6

Мнениеот flat-6 » Съб Мар 08, 2008 2:19 pm

An Alien Hoopajupe написа:Материали

1 Водна шкурка колкото се може по-ситна окло 2000
2 Шкурки 80 - 60 за сваляне на боята
3 Шишенце с биба :rofl:
4 Спрей - Грунд "(Primer) ,преценете в зависимост какво ще оцветявате
5 Спрей - Цвят - По ваш избор пак преценявате какво количество ще ви е нужно според това какво ще оцветявате
6 Спрей - Лак -//-
7 Терминатор + Четка - От терминатора не съм кой знае колко впечатлен ,боята се маха трудно с него и шпатулка
8 Опционално - Пистолет за горещ въздух , с него би трябвало махането на боята да е много лесно но не съм пробвал .
9 Oбезмаслител или някакво домакинско от сорта на CIF
10 Хартиено тиксо за да покриете това което не искате да оцветите например чашките ,средното ...

Аз лично използвах спрейове на Dupli-Color защото са по-добри
можете да ги намерите в магазините на Практикер.

Изображение

Започвате сваляйки старата боя от рамката ,което не е лесно начинание

Изображение
Изображение

След като сте свалили всичката боя от рамката ама всичката докато се оголи до метал , я измивате с обезмаслител от всякакви остатъци Терминатор и тем подобни .

Сега вече сте готови да боядисвате . Винаги разтръсквайте добре спрея преди да го използвате , Ако налягането в кутиката не е добро обърнете го надоло с капачката и задръжте докато излезе само чист гас .Започнете с грунда .Пръскайте от разтояние 10 -15 сантиметра като никога не се застоявате на едно място ,пръскайте на слоеве докато покриете всичко през около 3 - 4 минути трябват ви окло 2-3 слоя грунд . Винаги започвайте от страни където няма нищо и продължавайте към това което го боядисвате защото главата на спрея се зацапва и има тенденцията да пръска пръски когато е натисната за пръв път

Когато сте готови с грунда минавате по същия начин със цвят какъвто сте избрали , минавате докато се получи хубав равен плътен цвят .

При мен цвета не е равен защото се опитвах да постигна ефект , но общо взето е това-

Изображение
Изображение

Вече сте почти на финала , Когато слоевете боя изсъхнат вземете най стината водна шкурка която имате и шлайфаите докато поливате с вода мястото .
Избърешете и минете няколко пъти с лак.

Изображение

и тва е готови сте :)

защо си боядисал 4ашките от вътре не е хубаво 6те пре4и на лагерите
Аватар
flat-6

Мнениеот SeeSaw » Съб Мар 08, 2008 6:55 pm

хора имам 1 проблем :bawling:
купих си главина ама къвто съм тъп забравих да изброя дупките и се оказа че са 32 а шината която искам е със 36 ... има ли някакъв проблем да се пропуснат 4 спици ?!
кажете плсс
Аватар
SeeSaw

Мнениеот Admin » Съб Мар 08, 2008 7:38 pm

SeeSaw написа:хора имам 1 проблем :bawling:
купих си главина ама къвто съм тъп забравих да изброя дупките и се оказа че са 32 а шината която искам е със 36 ... има ли някакъв проблем да се пропуснат 4 спици ?!
кажете плсс

Човече, има поне още два проблема!
Единият е, че постът ти не е където трябва - тая тема е за боядисване, а не за плетене на спици.
Вторият е, че не си пробвал да намериш отговор с търсачката и в ЧЗВ. 99% съм сигурен, че проблемът ти е бил обсъждан и преди, така че бъди така добър да се поразровиш малко по-обстойно.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот SeeSaw » Съб Мар 08, 2008 7:49 pm

oк сорка
Аватар
SeeSaw

Мнениеот VALKS » Нед Мар 09, 2008 10:06 pm

Е, мерси на всички! Може като се позатопли времето да ги пръсна :) Като ги боядисам ще постна и снимки ;)
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Предишна

Назад към Веломеханик