bikerider написа:Не че е важно, но не разбирам как така ако имаш такива ключове и ги ползваш, конуса успява да се затегне при законтряне
vladimir.dzhuvinov написа:...най-проблемен за лагерите се оказа зимният сезон, когато по пътищата има вода, сняг и луга...
При разглобяването на главините отвътре изтече леко водниста пихтия, а част от съчмите бяха ръждясали. Поради това се наложи цялостно почистване, подмяна на всички съчми и ново гресиране.
bikerider написа:Не че е важно, но не разбирам как така ако имаш такива ключове и ги ползваш, конуса успява да се затегне при законтряне
bikerider написа:Не знам дали се опитвате да ме убедите, че е невъзможно да се обере луфт на главина отведнъж...
JK написа:имам въпрос
от прочетеното в тази тема оставам с впечатление че при конусните лагери най-доброто решение за сачмите е да са със сепаратори
защо Шимано не слагат сепаратори на главините си от клас ХТ
едва ли е от пестене на материал или за олекотяване
щом без сепаратор се увеличава триенето и съпротивлението при въртене не откривам логиката
Graphite grease is high viscosity petroleum oil, thickened with calcium oil with graphite (10 %).
It is used in friction sliding units of heavy-loaded low-speed gears; in tractor and machine springs and suspensions, open gear drives, drilling bit bearings etc. Graphite grease works at temperatures between – 20°C and + 70°C, but can be used in springs at lower temperatures.
bikerider написа:Graphite grease is high viscosity petroleum oil, thickened with calcium oil with graphite (10 %).
It is used in friction sliding units of heavy-loaded low-speed gears; in tractor and machine springs and suspensions, open gear drives, drilling bit bearings etc. Graphite grease works at temperatures between – 20°C and + 70°C, but can be used in springs at lower temperatures.
dichodichev3 написа:bikerider написа:Не зная, не ползвам такава грес...
Tи каква използваш?
Аз мажа с литиева грес
dichodichev3 написа:Tи каква използваш?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 20 госта