можело значи ...

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнениеот bikerider » Пон Авг 25, 2008 6:21 pm

outfaced написа:Иначе по темата ... хубави кобилици по-скоро пазят шока (от усукване)

Няма такъв филм. Това което пази шока е най-вече сглобката между seatstay-a и кобилиците. При конкретната рамка - оная допълнителна опорна втулка ;)

outfaced написа:Конкретните намалят и отношението и вече не е 1:3, а някъде 1:2,6

A кога е било 3:1 и защо? :popcorn:
И за кое точно отношение и в коя точка на хода говорим?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот outfaced » Пон Авг 25, 2008 11:21 pm

Няма такъв филм. Това което пази шока е най-вече сглобката между seatstay-a и кобилиците. При конкретната рамка - оная допълнителна опорна втулка

е то в тоя ред на мисли и долните уши за шока също ... все пак премаме, че рамката, ако не друго поне е заварена правилно

кога е било 3:1 и защо?

преди 50:150 ... сега 50:130
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Вто Авг 26, 2008 6:25 am

Пак не разбрах за какво точно говориш, карай...
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Вто Авг 26, 2008 7:12 am

Най-вероятно става дума за "leverage"-a, т.е. съотношението между хода на амортисьора/шока/ и хода на рамката... :)
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Вто Авг 26, 2008 7:56 am

Мислех си го и затова го попитах в коя точка на хода има предвид. Беше ми любопитно дали е правил анализ на compression ratio-то с новите кобилици, щото подозирам, че шока затова е пострадал. Може и да не съм прав разбира се.
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Авг 26, 2008 10:56 am

Всеки има право да бъде тъп! :beer:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот outfaced » Вто Авг 26, 2008 1:11 pm

шока си се скапа преди това ... така че няма какво да го дискутираме ;)

Само за пояснение на оригиналните кобилици също има дупка за 130мм (айде там е 125мм). Т.е. нищо ново като compression ratio ...

Разликата между моята позиция и тая на оригиналните кобилици грубо казано е, че те ползват първите 125мм от 150мм възможни, а моите ползват последните 130мм от 150-те възможни и първите 20 отиват за смъкване на средното.
Аватар
outfaced

Мнениеот novice » Вто Авг 26, 2008 1:18 pm

Добре и все пак, питал ли си момчетата от БАС, дали това "висене" на челото на същата височина, но при рамка, стояща по-ниско, не е вредно за самото чело? Че и на мен ми се вижда примамливо да си смъкна малко средното, но дали не е вредно за рамката?! :dunno: Не искам да правя неща, които по-скоро вредят, отколкото да помагат.
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот outfaced » Вто Авг 26, 2008 1:51 pm

novice написа:Добре и все пак, питал ли си момчетата от БАС, дали това "висене" на челото на същата височина, но при рамка, стояща по-ниско, не е вредно за самото чело?

нищо против момчетата от БАС, ама те най малко мисля могат да ми дадат компетентан информация, какво може да издържи тая рамка и какво не ;) ... съмнявам се и от РАМ да са провеждали краш тестове на стенд или симулации на компютър, за да кажат точно какви сили са допустими ...

Иначе за протокола - 140мм отпред с моите кобилици дават почти същия челен ъгъл, както 160мм отпред и оригиналните такива ...
а каращите по екстремно тая рамка я карат именно с 160мм отпред.
Вече ако комбинираш 160мм отпред с модифицирани кобилици, тогава идея си нямам :dunno: Не мисля и да пробвам обаче, най малкото защото рамката и така си завива трудно, че да и намалям още челния ъгъл ...
Аватар
outfaced

Мнениеот bikerider » Вто Авг 26, 2008 4:09 pm

outfaced написа:съмнявам се и от РАМ да са провеждали краш тестове на стенд или симулации на компютър, за да кажат точно какви сили са допустими ...

Да, те просто са си изсмукали от пръстите условията в гаранцията. Айде малко по-сериозно, моля...

Само за протокола, compression ratio e отношението реализиран ход / реализиран ход на шиша (или реципрочното). И не е константа ;)

@novice: никой не може да ти предскаже какво ще се случи, гаранцията затова дава >>граничните<< условия, в рамките на които е гарантирано, че няма да има инциденти. Оттам нататък си ти.

@TOYAGA: :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот novice » Сря Авг 27, 2008 1:42 am

Аз... не смятам да си правя експерименти с рамката! Още повече, че е модел '04. :D :D :D А утре... т.е. днес ще има "официално" представяне на 'убавеца в моята тема! :D
ПС:Сори за оффтопика, ма не се сдържах с авторекламата. :beer:

Колкото до момчетата от БАС - смятам че точно те, като дистрибутор и сервиз на рамките, могат да ми дадат най-точно инфо за "болките" им. Онзи ден тъкмо ми разправяха как човек със 180мм ротор Авид отзад на рамката лееееко я скършил... :crazy:
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Предишна

Назад към Веломеханик