fenoryl написа:
Това е силиконовия спрей, който използвам.
Махам пружинките на прахоуловителите, отръпвам гумичките малко от тръбите и пръскам по мъничко - постепенно от всякъде. Изчаквам малко сгъвам рязко вилката и забърсвам излезлия боклук от тръбите и остатъците от спрея. След това отново отдръпвам гумата малко от тръбите, пак пръскам по малко, слагам пружините, сгъвам вилката и забърсвам остадъците от спрея.
Не съм сигурен дали ако прочета това отгоре ще го разбера![]()
Сега процедурата е същата, само че с масло за вилки на Motip.
codename47 написа:абе аз си я карам и не я жаля много ама спичането не изчезва. Днес бръкнах с клечка за зъби около семерингите като махнах пружинките и излезе бяла грес, като я потърках имаше нещо като прахоляк вътре - така се усещаше. Сипах после от маслото което ми беше дал Любо от Веломанията след последното сервизиране(т.е. каквото е вътре(не знам какво е слагал)) и не усетих никакво подобрение. Спичането е супер неприятно - когато натиснеш вилката бавно(когато прикляквашпримерно)за прелоуд преди да отскочиш и тя седи блокирана, накрая започваш да отксачаш, тя се отключва и баланса ти отива по дяволите...
bikerider написа:Погледни горния пост. Моя опит е същия.
fenoryl написа:Отваряш вилката. Чистиш всичко. Смазваш с грес семерингите, наливаш Motul 7.5W и си готов
Вече вилката ми е на 5-6 сериозни карания и няма насичане
fenoryl написа:Отваряш вилката. Чистиш всичко. Смазваш с грес семерингите, наливаш Motul 7.5W и си готов
Вече вилката ми е на 5-6 сериозни карания и няма насичане
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта