Mazoratti написа:bikerider, ясно съм посочил защо се пукаха гумите - от протриване там, където свтършва втората вътрешна гума; талк също не съм употребявал.
Талка е задължителен, точно за да не се протриват гумите една в друга. Успех с винила.
Mazoratti написа:bikerider, ясно съм посочил защо се пукаха гумите - от протриване там, където свтършва втората вътрешна гума; талк също не съм употребявал.
TOYAGA написа:1. Отиваш и купуваш едно пакетче талк от аптеката за 50 стинки
2. Демонтираш вътрешната гума - единият борд на външната може да остане в каплата
3. Преглеждаш бандажа - проверяваш дали отворът за вентила на каплата съвпада с отвора на вентила на бандажа. Ако си с намотан бандаж, гледаш всички отвори за спиците да са затворени и да имаш два пласта бандаж
4. Ръсиш доволно талк във външната гума и го разпределяш равномерно с ръка
5. Вкарваш малко въздух във вътрешната - колкото да държи форма и да избегнеш риска от пресукване и прищипване при монтажа
6. Вкарваш вътрешната, ЗАПОЧВАЙКИ от вентила. Накрая проверяваш дали стърчи точно радиално, сочейки към главината - ако е накриво, повтаряш операцията, докато го докараш до правилна позиция
7. Проверяваш за пресукване и прищипване при вкарания борд на външната
8. Затваряш другия борд на външната, внимавайки за прищипване
9. Отиваш при вентила и напомпваш още МАЛКО въздух, след което НАТИСКАШ НЕКОЛКОКРАТНО ВЕНТИЛА НАВЪТРЕ, за да може основата му да хлътне зад бордовете на външната гума и да не ги повдига, откъдето идва друсането (а впоследствие и пукането от прещипване/претриване). Завиваш фиксиращия фланец и застопоряваш вентила
10. Напомпваш до 2-3 атмосфери и потупваш/изтъркалваш с натиск каплата с гумата, за да си легне всичко на местата.
11. Напомпваш гумата до 7 атмосфери, за да се изопне цялата история. Проверяваш разстоянието от борда на каплата до ръба между страницата и протектора - всичко трябва да е равномерно (ако не е, връщаш се на точка 9 и повтаряш всичко отначало).
12. Спадаш гумата до 2-3 атмосфери и повтаряш точка 10
13. Напомпваш до 2.5 атмосфери, монтираш на велосипеда и караш.
Mazoratti написа:bikerider, ясно съм посочил защо се пукаха гумите - от протриване там, където свтършва втората вътрешна гума; талк също не съм употребявал. не е имало прищипване, за други протектори нямам информация и не съм ползвал. явно и при 2,5 бари се получава местене на вътрешната спрямо външната гума и се протрива.
днес прегледах винила, който смятам да слагам, и мисля че ще свърши работа, защото е 0,2мм, докато вътрешната гума гони милиметър...освен това винилът е по-твърд спрямо гумата, та тръните трудно ще го пробият. имам авер, който вече е пробвал този метод и е доволен.
bikerider написа:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?p=353006
С леки корекции, цитирам един пост, който изчерпва темата.TOYAGA написа:1..../quote]
did написа:
Не всички лепенки са еднакви. Това си е тема за цял ферман.
eternal_cycle написа:did написа:
@did, може ли кратък съвет за лепенките и лепилото?
Какви? Откъде?
Благодаря!
Аз нося, заедно с лепенките. Между другото, вярно е, че миналата година не карах, а и по принцип вече рядко карам, но гума за последно съм пукал през 2007 г. - змийско хапване от бордюр. И за да не се чудите съм с външни Континентал Флоу УСТ 2.3 с вътрешни китайки с боза - вярно, тежка комбинацийка, но пък не пукам.did написа:Талк никой не си носи в планината...
did написа:Аз съм си доволен от VIPAL.
eternal_cycle написа:did написа:Аз съм си доволен от VIPAL.
A ще кажеш ли къде да ги намеря?
did написа:Може да е нямал![]()
Аз тия дни пак ще ходя да търся при него. Питай го за лепенките, които се режат. Цената мисля че беше 8 лв, но стигат една година да лепиш твоите гуми и на всички твои приятели.
eternal_cycle написа:did написа:
@did, може ли кратък съвет за лепенките и лепилото?
Какви? Откъде?
Благодаря!
porsche4456 написа:аз съм с maxxis downhill които е предна гума 2,1 много добра гума е взех го от богдан бояджиев бомбата (apple на кратко за 4,5 човека)
тои направо полудя викаше че няма да станело и такива глупости но направо пред магазина я сложихме и напомахме и той направо полудя но ни поздрави поне за добрата работа и че тои гарантира че при удар или нещо ще създаде проблем но вече 4 месец неееее!!!!!!!!!!!!![]()
porsche4456 написа:аз съм с maxxis downhill които е предна гума 2,1 много добра гума е взех го от богдан бояджиев бомбата (apple на кратко за 4,5 човека)
тои направо полудя викаше че няма да станело и такива глупости но направо пред магазина я сложихме и напомахме и той направо полудя но ни поздрави поне за добрата работа и че тои гарантира че при удар или нещо ще създаде проблем но вече 4 месец неееее!!!!!!!!!!!!![]()
Анелия написа: На такива терени почти не се пукат гуми.
Анелия написа:
А колегата с Максис Оувърдрайв: самата гума предполага каране по асфалт и само черни пътища. На такива терени почти не се пукат гуми. Да, и самата гума е дебела и здрава, но пък не става за камъни, кал и яки пътечки.
slayknot написа:Бурена който eternal_cycle е показал, се казва "бабини зъби". Прочетете за буртена
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта