Това е съществената разлика между компресор и твоята помпа, макар и топ клас. Целият обем на помпата ти е по-малък от този на гумата.MacLeod написа:Хм, тука гледам едни интересни клипчета по темата. Според мен си струва да се опита: http://www.youtube.com/watch?v=ePbjM6wQ1I8
outfaced написа:Oт де взимате 20" гуми с авто вентил, който да има и резба с шайба за затягане
outfaced написа:Oт де взимате 20" гуми с авто вентил, който да има и резба с шайба за затягане
М.Паунов написа:Аз използвам гума като резервоар.
Ето как изглежда готово "устройството": http://www.snimka.bg/?album;aid=752842
Материалите:
- 2 маркуча за ръчна помпа / 2 глави от помпа - от стара помпа или веломагазин
- 1 вентил - френски или авто - все тая, важното е помпата ви да има такъв накрайник - от стара гума
- трипътник за гориво на 6мм - от магазин за авточасти
- маркуч с 6мм вътрешен диаметър - от магазин за авточасти
- сферичен спирателен кран (1/2 или 3/4 цола) - от ВиК магазин
- щуцер 6мм към 1/2 или 3/4 цола, в зависимост от крана - от ВиК магазин
Както може да видите от снимките, аз използвам шлаух на 6мм, вместо маркуч. Причината е, че това намерих първо. Гумен маркуч би бил по-стабилен, но и в момента системата издържа до 5.5 атмосфери без проблем. Всъщност относно налягането повече трябва да се внимава с гумата - резевоар. Аз използвам с телен борд. По възможност ползвайте по-обемиста гума.
За тези, които не знаят какво е щуцер - това е преходник, който позволява да съединим маркуч и спирателния кран. Важното е да бъде с подходящ размер за маркуча (6мм в нашия случай) и за кранчето (1/2 или 3/4 цола).
За да няма теч на въздух, навсякъде където има съединение съм сложил предварително изолирбанд. За да се надене по-лесно маркуча - малко машинно масло върху изолирбанда. След това съм стегнал със свински опашки. Предполагам, че ако се използва гумен маркуч(вместо шлаух) тези неща няма да са необходими.
Преди да започна помпането махам игличките и на двете гуми.
Ако гумата ляга добре на каплата, помпане до една атмосфера на резервоара ми е било достатъчно. При упорити гуми ми се е налагало да помпя до 5 атмосфери и пак е ставало от трети или четвърти опит.
Гумата, която ще става безкамерна, предварително се обслужва със сапун, вода и четка.
Относно бандажите - преизползваеми са. Един и същи бандаж от 20" вътрешна го ползвам вече трети път на различни капли и няма проблеми. А последната я направих със (http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?p=869370#p869370) бандаж, понеже нямах готов от 20", но имах gorilla под ръка.
Това е. За допълнителни обяснения - питайте
М.Паунов написа:Моите нямат за затягане и не съм имал проблем...
bio написа:Иначе от бай-компонент бях взел едно Конти около 10 лв, с 10гр. по-лека обаче :>
М.Паунов написа:outfaced написа:Oт де взимате 20" гуми с авто вентил, който да има и резба с шайба за затягане
Моите нямат за затягане и не съм имал проблем...
bikerider написа:М.Паунов написа:outfaced написа:Oт де взимате 20" гуми с авто вентил, който да има и резба с шайба за затягане
Моите нямат за затягане и не съм имал проблем...
Ако/когато спукаш гума това ще бъде голям минус, особено ако си разширявал отвора в каплата.
@outfaced: Веломания.
spirov92 написа:Ако си се загрижил за теглото, пробвай това: http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesd ... rsion.html Ако правилно съм премерил, вентил + лента тежат към 20 грама.
spirov92 написа:Изрязах си такива от стари вътрешни гуми, плюс 1-2 парченца от вътрешна за уплътнение, понеже не ми се търсеха о-пръстени. Тук вече си е задължително затягането. Лентата не е нужно да е точно тая, май всякаква тип "duct tape" става.
Аз избрах тоя метод, понеже на E540 е малко тегав монтажа на гумата, пък като сложа дебелия бандаж направо се трошаха щангичките.
spirov92 написа:Аз избрах тоя метод, понеже на E540 е малко тегав монтажа на гумата, пък като сложа дебелия бандаж направо се трошаха щангичките.
spirov92 написа:Аз с подобно устройство си ги надувам. Тъй като не разполагам с клапани и разклонения, просто сложих два накрайника за авто вентил на един маркуч. "Резервоара" е без вентил. Така процедурата става малко по-сложна:
Помпам през маркуча, като ползвам отрязан вентил, за да закача помпата към маркуча.
Защипвам маркуча с клещи, махам помпата, закачам другия край на безкамерната.
Насапунисвам гумата и махам клещите. След като се надуе, просто откачам маркуча.
Ако се махне и игличката на безкамерната, става съвсем от раз.
Така с подръчни материали и най-обикновена ръчна помпа, си спестявам разкарването до бензиностанция/гумаджийница. Пък ако набарам разклонител и клапан, съвсем лесно ще стане.
1. Добре де, като се вземе олекотено гадже излиза същото. Нали презервативите са еднакви за всички.
2. По-голями цици - еми лично аз досега не съм имал проблеми да си карам и с тези цици.
3. Защита от спукване - може би аз не минавам достатъчно агресивно... този аргумент не е валиден за мен.
bio написа:@Fujitzo
като си чел/разбрал, а накрая излиза, че нищо не си разбрал и нямаш конкретни въпроси. ЗАЩО СЕ ОБАЖДАШ ????
и да след като си играем да го правим явно сме преценили, че си струва.
успех и на теб !!!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта