помпам я до около два бара. Максимум пробвах до три и държи.
MacLeod написа: ...
Тогава си реших проблема като преди да надувам налях през вентила сапунена вода и развъртях гумата и каплата. После стана от раз. При издуването, сапунът уплътни кривините по каплата и работата заспа. ...
MacLeod написа:...
... Между другото ми е интересно, тия пластмасови шишета имат ли срок на годност ? Имам предвид като го ползвам това чудо 2, 3 години не е ли добре профилактично да си сменя шишето, за да не ми гръмне внезапно. То не че е болка за умиране, но все пак.
xcrider написа:Това тиксо е жесток боклук. Бях пробвал с такова, още на първото надуване, като отворих борда, за да долея боза се беше разлепило. Има 1 по-добро, но пак след време се разлепя - казва се "tape international".
Истината е в Gorilla Tape. Много по-здрав, лепи по-добре, по-дебел е и е нужен само 1 слой.
А това, че пълниш вътре с тази повърня си е твой проблем. С бозата на Стан нямам такива проблеми, а съм сигурен, че запушва пъти по-добре.
moridinbg написа:Тоя грунд като го гледам на каква повърня става, май само за първоначално уплътнение става. То по-добре да се намаца със сапунена вода и да се кара на празни гуми...
Домашния бъркоч му е цаката, както писах
Уви, последните месец-два инвестирам усърдно в зимната краста, а и циркулирам доста из Европа и колелото съм го оставил в Лондон, че ми писна да набивам по 70€ всеки път да го пренасям със самолета и не съм се занимавал. Февруари целият ще съм в Индия с борда, но като се върна Март ще забъркам още 2-3 смески да изчистя рецептата и ще споделя какво, как и защо.
Ако на някой му е интересно: http://forums.mtbr.com/29er-components/ ... 15-85.html От тук тръгнах и е добра отправна точка. За момента излиза около 3 пъти по-евтино от Стан.
Иначе и аз карам с една вътрешна гума в раницата. В крайна сметка винаги може да стане някой незапушваем с боза срез, я на камък, я на някое жилезо.
If you don't like any of those because of the more difficult to find products you can always go back to the beginning and load up some Slime, RV antifreeze, Latex and water. Still better than Stan's.
vvvaaal написа:...докато помпа с компресора, ти да пристискаш борда на гумата там, където най-много изпуска...
thechosen написа:...Та или нещо шината и гумата не се разбират или им е бил слаб компресора на гумаджиите.
papinu написа:vvvaaal написа:...докато помпа с компресора, ти да пристискаш борда на гумата там, където най-много изпуска...
Пропуснах да отбележа, че това правех през цялото време (но сам) докато с компресора се опитвах да издуя гумите - потупвах, притисках тук и там, но страните са дебели и ефекта бе нулев.![]()
Но си прав колега, че двама са повече от един.
shotik написа:papinu написа:Ето един стар трик за издуване на безкамерна гума на кола,но може да се опита и тук :
Взима се въже и се обикаля гумата по външната страна,връзва се възел близо до гумата,след това на 3-4 см още един възел,между тях се вкарва манела/яка отвертка ,кръгло желязо /и се усуква ,така ,че въжето да стегне по средата на гумата.Навива се още ,за да може да уплътнят ръбовете на гумата към каплата и с компресор/по възможност с голям -поне 20 л. резервоар/ да се подаде резко въздух и гумата ще се надуе и херметизира.
raptor1987 написа:@^_WhitE_DeMoN_^ Да, само крунд без никакви примеси от моя страна.
това е грунда, който използвах, само че аз го имам в 1л. вариант.(Не е същия, който е описан по назад в темата.)
Все си мисля, че рано или късно ще се стигне до покупката на станска боза.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта