Alexi написа:по темата - можеш да смъкнеш доста от курбели ,Срам х5 са хубави но тежички 1 кило са ,ако решиш да ръснеш някой лев ощеима курбели по 450-500 грама ,примерно на Raceface или Е-thirteen някое моделче
Boyan1984 написа:Абе карай си колелото, кво толкова си се вманиачил с некви грамчета. Нема да литнеш, като го направиш 11 кила точно. Пак требе да въртиш.
Не се вманиачавай и не си разваляй кефа от карането с мисли за тегло и некви такива глупости.
Искрен и добронамерен съвет е това!
HHristov написа:Имам и аз една табличка с теглата на компонентите на моя велосипед: https://www.dropbox.com/s/a9p9k5vbii03hko/%D0%A2%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%BE%20%D0%9A%D1%80%D0%BE%D1%81%20%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%88%D1%8A%D0%BD.xls?dl=0
Правих я когато го олекотявах. Може с нещо да е полезна. Аз го докарах от 14.7 кг. до малко под 11 кг. за прилична сума (средно 0.45 лв./гр.), но събирах частите повече от половин година, основно от търгове в Ибей. Да се има предвид, че велосипеда е 29" и гуми, капли, вилка и рамка са по-тежки от 26 цоловите им разновидности.
Петър Велков написа:Какви инструменти ти трябват?
Петър Велков написа:Не ми се скролва да проверявам дали си писал, но колчето как е откъм тегло? Моят Thomson не се усеща като го държиш в ръката, пък към "пишките" (cox / cocks асоциация) на Драг съм изключително предубеден...
b1k3ra написа:Така и не съм го мерил. Сега като сменям седалката ще видя колко е.
Обаче имам някакви съмнения, че от карбон до карбон има разликаНе знам други как са, не съм виждал на живо, обаче това ми се вижда с по-дебели стени сравнен със старото алуминиево.
Alexi написа:ако иска да спира не му трябват такива дискове ..
Вилката написа:При кол, лапа и кормило има какво да свалиш, и то на по-добра цена.
Вилката написа:А това, че си отказал карбонова рамка заради здравината, е грешка. Както писа колегата по-горе, карбонът е доказано по-здрав материал от алуминиевите сплави за рамки.
moridinbg написа:А онзи Каньон не беше ли някаква скандално олекотена 800гр ХС рамка?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта