Ключ за сваляне на чашки от рамка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Ключ за сваляне на чашки от рамка

Мнениеот whili225 » Чет Ное 10, 2011 12:31 am

Става въпрос за http://screambikes.eu/bg/instrumenti-al ... -e223.html . Интересува ме от какъв материал може да се направи и 4 разклонения добре ли са ?
Аватар
whili225

Рейтинг: 1122

Re: Ключ за сваляне на чашки от рамка

Мнениеот Alex Madman » Чет Ное 10, 2011 12:44 am

Здравей, направо ти давам една моя идея, от една друга тема:
Alex Madman написа:Директно ще споделя моя опит: понеже ми се наложи преди месец да си избия чашките сам и нямах инструмент, се реших да си направя такъв. Аз лично ползвах едно старо никелирано колче с размер 28,6мм и дължина 250мм. Първо отрязах заоблената част отдолу, след това направих един разрез по дължината му (приблизително 8-9см) и най- отдолу (на разреза) от двете страни пробих по една дупка с бургия 6-ца. Последното беше да позагладя областта, където бях рязал, че метала беше леко назъбен и да го насиля с отверка, така че да цъфне.
Как се ползва: вкарва се колчето в челната тръба и от противоположната страна се набива подходящ дървен клин, така че колчето да се порачекне и да легне плътно върху ръба на чашките и след това- внимателно с чука, то е ясно. :)
Ето и две снимки, че да не са само празни приказки:
http://i53.tinypic.com/2rpfv6a.jpg
http://i52.tinypic.com/30mu03t.jpg
Надявам се да съм бил полезен :beer:
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот whili225 » Чет Ное 10, 2011 8:48 am

Благодаря за адекватния отговор :beer:
Аватар
whili225

Мнениеот icko0o » Чет Ное 10, 2011 11:23 pm

Този ключ за еднократна употреба ли ще е в смисъл,ако ще го ползваш само веднъж няма смисъл от тази играчка всичко се решава лесно с една дървена летвичка (за да не нараниш чашките или рамкат) заедно със съдействите от страна на чука :D .Това е решение ако чашките ти са от тези които летвата може да се подложи на тях за да се избият,има и чашки които не се издават от рамката и просто няма къде да подложиш летвата за да ги избиеш. :beer:
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот boybetterknow » Чет Ное 10, 2011 11:27 pm

Мойте не са интегрирани (Sprint Apolon) и ги избивам с дълго дърво и чук. Като вкарвам дървото в челото на рамката и ги избивам от вътре, става лесно.
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот whili225 » Пет Ное 11, 2011 1:00 am

Засега е за еднократна употреба, но чашките ще ги чака още доста работа, така че мисля да се потрудя малко и да не рискувам да ги изкривя или повреда :beer:
Аватар
whili225

Мнениеот Шлек_народен » Пет Ное 11, 2011 8:32 am

icko0o написа:всичко се решава лесно с една дървена летвичка (за да не нараниш чашките или рамкат) заедно със съдействите от страна на чука :D Това е решение ако чашките ти са от тези които летвата може да се подложи на тях за да се избият,има и чашки които не се издават от рамката и просто няма къде да подложиш летвата за да ги избиеш. :beer:

Това е начин да си скапеш рамката :) Чашките не се избиват от външната страна, а от вътрешната - през отвора на челото!
Идеята е да излиза без да се криви на някъде, щото това деформира челото!После ще има въпроси от рода: "ама що ми хлопат чашките?" , ''що имам луфт във челото ? " и тем подобни.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот icko0o » Пет Ное 11, 2011 9:26 am

Това е вярно,но аз говоря да ги избива с леки удари от всичките страни на чашката и лека по-лека да ги изкара,пак няма гаранция,но аз моите така си ги изкарвам и нямам проблеми нямам предвид да се мъчи с 2,3 удара само от едната страна да ги изкара или нещо такова.
Аватар
icko0o

Рейтинг: 1342

Мнениеот Шлек_народен » Пет Ное 11, 2011 10:38 am

Твоите можеш да ги вадиш както си искаш!Ти си плащаш за гяволъка :) Но не давай акъли на други хора как да го правят по погрешен начин, обратен на нормалния! Ако по нормалния начин не става и се търси някакво друго решение разбирам ,ама ...
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Мнениеот rador111 » Чет Ное 17, 2011 8:39 pm

http://www.youtube.com/watch?v=tLrde8nyGyc&feature=channel_video_title
Едно полезно клипче, аз лично ще пробвам защото ме чака смяна на чашките. Идеята на колегата със старо колче от седалка е много добра! :agree:
Успех :agree:
Аватар
rador111

Рейтинг: 1205

Назад към Веломеханик