RS Pike питане и проблем с MotionControl

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

RS Pike питане и проблем с MotionControl

Мнениеот Stafref » Съб Ное 26, 2011 7:24 pm

Oт скоро карам RS Pike (на пружина,модел 2007-2008). Имам 2 питания за вилката.

1. Колко е нормалния SAG на тази вилка..понеже аз като се кача и от 140 ми ляга на 130-120мм. само от тежестта,не е ли много това.

2. Откакто застудя MotionControl-a изобщо не ми работи - всмисъл при затворена позиция си заключва нормално,но при всички други позиции няма разлика в компресията, вилката си работи все едно е максимално отворена. Не знам има ли общо със студеното или нещо се е скапало,преди си бачкаше. Някакви идеи?
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Re: RS Pike питане и проблем с MotionControl

Мнениеот rsf » Съб Ное 26, 2011 7:48 pm

SAGа според мен е дори малко. До колкото знам трябва да е 20% от хода,т.е. за теб около 30мм. Motion Controla си работи в добре в студа, за това може би маслото ти е за смяна.
rsf

Рейтинг: 1519

Re: RS Pike питане и проблем с MotionControl

Мнениеот markovo » Нед Ное 27, 2011 2:02 pm

Карам същата повече от година.Някакво уплътнение се беше изтъркало и изтекло масло,в резултат на което вилката стана много мека и никоя врътка не работеше.Виж долу при рибаунда дали не е мазно,ако е така може и да изтича,но определено не е от студа!
А за САГ-а зависи от теглото ти,нормалната стойност е 20% от хода,а фабричната пружина е за 80-90 килограмов водач.
Аватар
markovo

Рейтинг: 1227

Назад към Веломеханик