Въпрос за Fox RP3

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за Fox RP3

Мнениеот monkols » Пон Дек 05, 2011 1:43 pm

Въпросът ми за посочения шок е колко масло се налива в системата на про педала и на колко се помпи в т. нар. долна камера,там зад шестограмчето.Шока е 190/50,модел 05/06.От фокс имаха доста подробни описания,но нещо са ги скрили :banghead: :eek3: .
monkols

Рейтинг: 1245

Re: Въпрос за Fox RP3

Мнениеот outfaced » Вто Дек 06, 2011 5:01 pm

Ако въобще нещо се слага вътре в тоя шок в домашни условия, то е само малко грес или евентуално подходящо гъсто масло във въздушната камера и то ако има нужда - шока не е сервизиран 2-3 години или работи лошо. (Къде я видя тая система за пропедала дето се налива нещо в нея ?!?!?)
Шока (тоя, а и всички останали) се помпи според теглото, предпочитанията на карача, рамката на която се слага и желания ефект при каране ...
Потърси какво е писано във форума за настройка на окачване, мерене на саг и т.н.
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот SPA » Вто Дек 06, 2011 5:38 pm

outfaced написа:Ако въобще нещо се слага вътре в тоя шок в домашни условия, то е само малко грес или евентуално подходящо гъсто масло във въздушната камера и то ако има нужда - шока не е сервизиран 2-3 години или работи лошо. (Къде я видя тая система за пропедала дето се налива нещо в нея ?!?!?)
Шока (тоя, а и всички останали) се помпи според теглото, предпочитанията на карача, рамката на която се слага и желания ефект при каране ...
Потърси какво е писано във форума за настройка на окачване, мерене на саг и т.н.

Ми аз съм почти сигурен, че е взел шока, видял е онази хубава бяла тапа, завъртял е на нея един винтил и решил, че може да промени фабричните настройки на шока. Това са тези настройки дето ги сменят само в орторизирън сервиз. Между другото сигурно е разглобил всичко, почистил го е, ама му липсва подходящата документация как да си го върне чарколя на точното място дето не е трябвало да пипа. А може и да бъркам, ама изхода е здраво ровене по чуждите форуми за подобни изпълнения.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот monkols » Вто Дек 06, 2011 7:42 pm

Сервиза е елементарен,имам подробно описание само тези 2 стойности не намерих.По-точно само налягането,количеството масло вече го знам.И не това налягане за което пишете,а това което се помпи с nitrogen.Шока го отворих,щото испускаше масло от про педала и мн. добре знаех какво ще стане като махна бялата пластмаса и шестограма под нея.И моля без повече излишни коментари,ако някой е наясно,моля да пише,останалото е :offtopic:
monkols

Мнениеот outfaced » Вто Дек 06, 2011 8:11 pm

Въпреки това ... онова не е про педал камера :D
Маслото трябва да запълни 57мм. От там си го смяташ.
Изображение
След като си го разчанчил толкова, как смяташ да го напомпаш без да слагаш вентил. Ако сложиш пък вентил си свободен да си пробваш всякакви налягания в да кажем диапазона 100 - 250 psi.
Аватар
outfaced

Мнениеот sailman » Сря Дек 07, 2011 2:41 pm

Поствал съм го преди, ама аааайде, пак - http://www.sendspace.com/file/gp9k3p - тук има ВСИЧКО за Fox, само четене трябва.
IFP камерата (онова зад тапата с шестограма) се помпи на 300 psi, но може и по-малко. Ако е под 200 psi обаче, рибаунда почва да не работи добре и ProPedal-a се бъзика.

Общо взето поредицата манипулации (след като шока вече е разчастен) изглежда тъй:

1. Наглася дълбочината на IFP буталото (има я в тия картинки, една от които outfaced е постнал).
2. Налива се масло до ръба на камерата - и това е...После внимателно се навира буталото (като лекичко се врътка) и се стяга.
3. Със специална игла (оригинална или самоделна) се напомпват около 50 - 60 psi през вентила отдолу.
4. Внимателно се развива пробката върху капачката на буталото и се обезвъздушава системата от там.
5. Смазват се уплътненията на въздушната пружина с нещо подходящо (Fox Float Fluid или синтетично трансмисионно масло по избор).
6. Сглобява се шока.
7. С въпросната игла се напомпвaт 300 psi в IFP камерата.
8. Пломбираш с пластмасово топче или силикон дупката долу.
9. Помпиш колкото ти трЕбва налягана у въздушната пружина.
10. Живееш си весело... ;)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот monkols » Чет Дек 08, 2011 11:27 am

"След като си го разчанчил толкова, как смяташ да го напомпаш без да слагаш вентил."
В друг форум четох,че бо правят с игла за топки директно през гумената тапа.Аз имам по-тънка медицинска,само ще я залепя за вентил от стара гума и директно на помпата за амортисиори.Благодаря за помоща :beer:
monkols

Мнениеот SPA » Чет Дек 08, 2011 2:20 pm

monkols написа:"След като си го разчанчил толкова, как смяташ да го напомпаш без да слагаш вентил."
В друг форум четох,че бо правят с игла за топки директно през гумената тапа.Аз имам по-тънка медицинска,само ще я залепя за вентил от стара гума и директно на помпата за амортисиори.Благодаря за помоща :beer:

Не знам как го мислите 300psi да го задържите през пробита гума. Не ли е по добре да си намериш подходящ вентил.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Назад към Веломеханик