uBaH написа:Относно периода на разработване ... Под разработване се има в предвид първоначалното напасване на накладките към повърхността на диска. Материала на накладките не е абсолютно еднороден, така че в обема му винаги има по-твърди частици, осигуряващи по-дълъг живот и по-меки такива, подпомагащи триенето. Предполага се, че спирачната повърхност на едни нови накладки е доста гладка. Такава е и повърхността на един нов диск.
Щом си монтирал използвани спирачки, респективно накладки, последните са се износили (набраздили) в съответствие с повърхността на стария диск. Сега си сложил нови дискове, които са напълно гладки и накладките ще трябва да се напаснат по диска, т.е. отново да се разработи спирачката.
Абе, по-скоро се притесняваш напразно, ама ще разберем като минеш от тротинетка на велосипед (респективно монтираш и курбелите)
SenDog написа:По хубав ротор не можа ли да сложиш, че на всичкото от горе и 160.Какво е колелото, какъв стил ще караш?Спирачката обезвъздушена ли е, накладките как ти изглеждат?
fastera2 написа:http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=103405
Не е коректно-разбираш ме накъде насочвам мислите си....
@evin- Щом спирачката не може да ме спре на асвалт,с малка скорост,мислиш ли,че ще може с по-голяма скорост,на терен с камъни и пръс където сцеплението е много по-малко да ме спре?
icko0o написа:п.п. Спирачките са ползвани преди мен,но роторите са чисто нови(160 мм) .
fall_out написа:Ам уж нови си ги купил пък тук друго казваш, ако са нови няма смисъл да ги продаваш, ще се разработят.icko0o написа:п.п. Спирачките са ползвани преди мен,но роторите са чисто нови(160 мм) .
icko0o написа: Къде съм написал,че спирачките са нови,а и вече казах,че не ги продавам заради това,че не са разработени.
icko0o написа:Че колко да сваля нови спирачки,които правят над 500 лева без дисковете,а дисковете ги взех преди 2 дни чисто нови както и преходниците.И все пак може да я намаля малко.
fall_out написа:icko0o написа: Къде съм написал,че спирачките са нови,а и вече казах,че не ги продавам заради това,че не са разработени.icko0o написа:Че колко да сваля нови спирачки,които правят над 500 лева без дисковете,а дисковете ги взех преди 2 дни чисто нови както и преходниците.И все пак може да я намаля малко.
Твоя работа за какво ги продаваш, просто недей да си противоречиш.
mrdaka написа:Имам една снимка тип пред/след:![]()
https://lh5.googleusercontent.com/-RkQd ... 3508_n.jpg
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 21 госта