Duro 140mm ход?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Duro 140mm ход?

Мнениеот boybetterknow » Вто Яну 17, 2012 9:18 pm

Здравейте, имам Sr Suntour Duro 130mm ход, преди време имах Дуро 140мм ход, моднато, много добре работеше. Искам и моето да го направя 140мм, точно 1см ми трябва за перфектната работа, тъй като вилката ми е по-мека след смяната на маслото. Някой правил ли го или поне, има ли идея как става? Всичко, което правя си е на моя отговорност, моля без излишни коментари.
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Re: Duro 140mm ход?

Мнениеот climbera » Вто Яну 17, 2012 10:13 pm

Аватар
climbera

Рейтинг: 1056

Мнениеот boybetterknow » Вто Яну 17, 2012 10:45 pm

От 3 теми, едно мнение беше полезно...
Дурото под двата шиша има едни буферни пружинки.Сложи някакъв по нисък гумен буфер или каквото друго се сетиш да върши работа.Ще трябва да отрежеш еластомера малко.После натегни прелоада от двете врътки отгоре.Увери се , че не се продънват носещите пружини и горните тръбите не са над втулките.Недей да я вдигаш много ако ще я продаваш.
boybetterknow

Мнениеот axelmax » Сря Яну 18, 2012 11:30 pm

Нищо полезно няма в това да преправяш вече констроирана и сметната вилка от инжинери,който не знам какво трябва да направят,че да не позволяват подобни "подобрения".Дребнава работа са 10 мм,мен ако питаш и едвали ще ги усетиш.
Пълно е с моднати вилки,рамки,части ,дупчене на водачи и т.н. в пазара.Не Ви ли писна?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот boybetterknow » Чет Яну 19, 2012 5:38 pm

Какво ти пречи на теб? Мерси за минуса. :peace: Писнало ми е от "разбирачи" като теб. Карал съм дуро с 140мм ход, нямаше луфт, работеше перфектно. Дурото има адски здрави втулки и трудно се разлуфтва. За пример: карам я с 180мм диск, спирачка Shimano BRM-416, да, нисък клас, но това са глупости, за да се продават скъпите чарколя, аз съм 75 кила и ме вдига, даже съм се обръщал с тая спирачка от простотия, разбирасе. Нищо няма да И стане на вилката с 10мм повече ход, просто ще се занимавам с нещо, като ми е скучно, като видя, че няма нужда от тях, ще си я върна на 130мм. Комплексари като тебе, дето раздават минуси под път и над път, аман! Карай си боксера или бомбера и не се мешай в работите на бедните въжки ;)
boybetterknow

Мнениеот natalito » Пет Яну 20, 2012 11:32 am

axelmax написа:Нищо полезно няма в това да преправяш вече констрУирана и сметната вилка от инжЕнери,който не знам какво трябва да направят,че да не позволяват подобни "подобрения". . . .Пълно е с моднати вилки,рамки,части ,дупчене на водачи и т.н. в пазара.Не Ви ли писна?

Понякога "модването" дава много добри резултати. Който може го може. На някой не им писва. Какъв е проблема????

boybetterknow написа:Какво ти пречи на теб?

Тъй де, никой не ти преправя твоите неща.
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Рейтинг: 2000

Мнениеот boybetterknow » Пет Яну 20, 2012 11:56 am

Акселчо, и 50 минуса да ми сложиш - не ми дреме... да си на 28 години и да си неграмотен, не е лесно, разбирам те! Само да ти дам малко уроци по БЕЛ, че явно си пропускал часовете. Когато се обръщаш към някой официално се пише "Ви". Когато се обръщаш към група от хора, както горе, се пише "ви". Също така, след запетая се слага интервал, а не залепваш следващата дума за запетаята.
boybetterknow

Мнениеот axelmax » Пет Яну 20, 2012 1:03 pm

boybetterknowчо,викаш , че си грамотен? въжки или въшки?
Неграмотен съм ,и го знам.Ако достойството ти в тази тема е да си по-грамотен (както се "вижда"), няма да ти помогне да схванеш какво ти говоря за вилката.Взжното е , че втулките на дурото са многоооо яки !
Къде е пълният член или избираш , кой да нападаш? ;) >>>>>>>>>"Какъв е проблема????"

@natalito-Проблемът е , че после ги продават на друг човек без да подозира за великите модове.Е**си подобрението е да извадиш тръбите.?
Сигурен съм , че дори бормашина не си хващала,но смяташ,че си компетентна.
Последна промяна axelmax на Пет Яну 20, 2012 1:11 pm, променена общо 1 път
Аватар
axelmax

Мнениеот boybetterknow » Пет Яну 20, 2012 1:10 pm

axelmax написа:boybetterknowчо,викаш ,че си грамотен? въжки или въшки?
Не грамотен съм ,и го знам.И ако достойството ти в тази тема е да си по-грамотен (както се "вижда"),няма да ти помогне да схванеш какво ти говоря за вилката.
Къде е пълният член или избираш ,кой да нападаш? ;) >>>>>>>>>"Какъв е проблема????"

@natalito-Проблемът е,че после ги продават на друг човек без да подозира за великите модове.Е**си подобрението е да извадиш тръбите.?
Сигурен съм ,че дори бормашина не си хващала,но смяташ,че си компетентна.

Много агресивен тип си. Като е момиче, та трябва да е няква неедекватна, така ли? За момента изобщо не съм се захванал да я правя 140мм, просто, защото не ми се занимава. Просто исках да знам. Бях продал едно такова Дуро с 140мм ход, нямаше луфт, повтарям за Н-ти път. Човека беше много доволен. Ако са те сложили за някъв надзорник за покупко/продажбите ми, да хвана да ти плащам, а? :lol:
boybetterknow

Мнениеот natalito » Пет Яну 20, 2012 1:35 pm

axelmax написа:@natalito-Проблемът е , че после ги продават на друг човек без да подозира за великите модове.Е**си подобрението е да извадиш тръбите.?
Сигурен съм , че дори бормашина не си хващала,но смяташ,че си компетентна.

Да, това с "моднатите" неща в пазара си е проблем. После видях, че не съм го изтрила от цитата, а трябваше. Не толерирам продажбата на преправени неща, освен ако не е упоменато. Пазарът си е пазар.
За да пиша, значи съм видяла добре работещи преправени неща. Нищо не смятам. Компетентен трябва да е този, който го прави. Точка.
За бормашината не бери грижа, аз други неща хващам :P :P
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Яну 20, 2012 5:27 pm

Твоят човек е Любо от DragZone. Смея да твърдя, че няма механик в София, който да модифицира по-добре от него. Занимава се с модификация и тунинг на вилки, сваляне на тегло на компоненти.
Аз карах една година Епикон с увеличен ход, точно от него. Никакви проблеми, луфтове, изключителна работа на вилката. Той е човека и с най-лекия Shiver в Европа /според мен/ :D
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот boybetterknow » Пет Яну 20, 2012 6:28 pm

EccentricMOTION написа:Твоят човек е Любо от DragZone. Смея да твърдя, че няма механик в София, който да модифицира по-добре от него. Занимава се с модификация и тунинг на вилки, сваляне на тегло на компоненти.
Аз карах една година Епикон с увеличен ход, точно от него. Никакви проблеми, луфтове, изключителна работа на вилката. Той е човека и с най-лекия Shiver в Европа /според мен/ :D

Ехее, значи ще се допитам до него какво може да се направи по въпроса. Благодаря ти за информейшъна.
boybetterknow

Мнениеот axelmax » Съб Яну 21, 2012 12:12 pm

EccentricMOTION-УОУ,сигурно твоя епикон се радва на голям успех особено, като решиш или си го продал вече?! :crazy:

Ето едно продължение на прословутия мод увеличение на хода viewtopic.php?f=4&t=105748

Незнам как ти се качи рейтинга за толкова кратко време,но си смешен с глупостите,с които подстрекаваш малчуганите.
Чудя се къде са форумните "величия", който все обясняваха коклко е глупаво да си правиш подобен тунинг?
Аватар
axelmax

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Яну 23, 2012 6:37 pm

Твърдиш, че един от най-способните механици не е взел добро решение като е променил хода на вилката ми увеличавайки го с 1см? Смяташ, че човекът сервизиращ топ отбора по спускане на България не е на ясно какво прави? Същия човек е притежател на най-лекия Shiver в Европа...Смятам новата ми вилка също да мине през него за оптимизация на работата, хода и теглото. Аз вярвам какво прави, както и околните 500 човека, на които сервизира велосипедите.
Но ти явно си по-добър, разбираш ги нещата очевидно...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Magicman » Пон Яну 23, 2012 9:19 pm

axelmax написа:Чудя се къде са форумните "величия", който все обясняваха коклко е глупаво да си правиш подобен тунинг?

http://otgovorite.info/ot-jivota/%D0%BA ... %82%D0%B8/ Само информативно. Предполагам си сгрешил от бързане. :peace:
Magicman

Рейтинг: 1400

Назад към Веломеханик