Моля за съвет

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Моля за съвет

Мнениеот waffleS » Пет Яну 20, 2012 9:49 pm

Карам Drag Climber но от 1 година не е ваден от мазето и сега много съм се мотивирал да го карам.
1-во че ще му сменям веригата защото е раждясала.
Та въпроса ми е понеже ще го използвам за да карам предимно градско, да се уча на трикета и от време на време да скачам дали ще е добре да сложа водач или да го остава само с 1 скорост :wavey:
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Re: Моля за съвет

Мнениеот Magicman » Пет Яну 20, 2012 10:56 pm

waffleS написа:Карам Drag Climber но от 1 година не е ваден от мазето и сега много съм се мотивирал да го карам.
1-во че ще му сменям веригата защото е раждясала.
Та въпроса ми е понеже ще го използвам за да карам предимно градско, да се уча на трикета и от време на време да скачам дали ще е добре да сложа водач или да го остава само с 1 скорост :wavey:

Щом ще е градско, трикчета и скокчета - мен ако питаш остави го single speed. Хем по леко, хем няма да даваш пари за водач. Ако веригата е само ръждясала и не е износена няма защо да я сменяш - просто я смажи. Общо взето както прецениш, важното е да ти е кеф като караш :agree:
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот waffleS » Съб Яну 21, 2012 12:44 pm

А като е ръждясала няма ли да създава проблеми?
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Мнениеот Magicman » Съб Яну 21, 2012 1:00 pm

Виж, верига се сменя заедно с венците. Пак казвам ако венците и веригата ти не са износени, ръждата няма какво да те притеснява. Смазваш и караш, просто не допускай да оставяш веригата без смазка.
Magicman

Рейтинг: 1400

Назад към Веломеханик