Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте, моят въпрос е дали ще има проблем ако заден дерайльор, който е за 8/9 скорости, се ползва с касета със седем венеца? Знам, че не е препорачително, но все пак ще има ли проблем да се използва така и дали може да се настрои?? Благодаря предварително !
Никакъв проблем.Обратното не се препоръчва,а в повечето случай е невъзможно заради недостатъчно точното позициониране на евтиния дерайльор/ за 7 скорости/.Само трябва да са с еднакво предавателно число с командата/СРАМ 1:1 или ШИМАНО 2:1/
благоридер написа:Само да добавя желателно е командата да си е за 7 скорости, а не за 8 или 9 тогава става по-трудно.
Аз карах Срам Х-5 за 9 скорости на касета 7-ца и команда пак Срам Х-5 за 9 скорости, ако се настрои правилно няма да ти е трудно аз свикнах за 1 ден
ALTAFINI написа: По принцип Avid Elexir са спирачки за Street и Dirt, естествено като излкючим "Ultimate" и "R" , но стават държат се и спират доволно, но пък за по тежки терени не знам карал съм много малко с такава!