Single speed, хлабина на веригата

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Single speed, хлабина на веригата

Мнениеот pripadnal » Вто Мар 06, 2012 1:39 pm

Здравейте.

От скоро се заех с сглобяването на велосипед, който 90% от времето ще се кара в града:).

Искам да го направя single speed, само с 1 скорост, за отзад имам венец 8ца, а отпред курбел с 1 плоча. Остава ми само да си купя верига. Отзад ще ползвам венецът който дава права линия на веригата между средното и задното движение. Та това което ме притеснява преди да скъся веригата е че, отзад нямам възможност за реглаж на хлабината на веригата, тъй като няма оптегач. Какво бихте ме посъветвали като решение :)
Прикачени файлове
Copy of IMG_0417.jpg
(227.87 KiB) 247 пъти
pripadnal

Рейтинг: 1196

Re: Single speed, хлабина на веригата

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 06, 2012 1:45 pm

Нещо такова би ти свършило работа. Продават се и в България. Не е задължително да е точно същия модел. Давам го само като пример и отправна точка за търсене.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот bio » Вто Мар 13, 2012 1:26 pm

може да пробваш и с half link, ама няма да стане заради "сгъваемата" ти рамка. тогава отиваш на варианта на Ozzie със singulator, chaintensioner или други разновисности ... или самоделки. лично аз карам с една самоделка(подарък) от спирачка. върши работа.
успех !!!
edit: вярно, че е на люлещото се рамо. веднага си удрям два шамара ...
Последна промяна bio на Вто Мар 13, 2012 1:37 pm, променена общо 1 път
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 13, 2012 1:31 pm

Тя рамката е "мека", но средното е на люлеещото рамо, така че при сгъване няма промени в дължината на веригата. ;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот манджа » Вто Мар 13, 2012 1:51 pm

Знам ,че давам този съвет на всички с подбен въпрос ама защо просто не си вземеш един евтин оптегач и не си решиш проблема ?
( Не ти препоръчвам системата без оптегач,защото при главини на шлиц които не са предназначени за това , се получава много голяма амортизация според мен , а и не само )
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот Snuupy93 » Вто Мар 13, 2012 3:28 pm

pripadnal написа:Здравейте.

От скоро се заех с сглобяването на велосипед, който 90% от времето ще се кара в града:).

Искам да го направя single speed, само с 1 скорост, за отзад имам венец 8ца, а отпред курбел с 1 плоча. Остава ми само да си купя верига. Отзад ще ползвам венецът който дава права линия на веригата между средното и задното движение. Та това което ме притеснява преди да скъся веригата е че, отзад нямам възможност за реглаж на хлабината на веригата, тъй като няма оптегач. Какво бихте ме посъветвали като решение :)

Когато имах Climber карах с това:
http://screambikes.eu/bg/zadni-derailiori-mtb/5850-obtegach-za-veriga-shimano-alfine-ct-s500.html

Върши перфектна работа.
Изображение
Аватар
Snuupy93

Рейтинг: 1200

Мнениеот манджа » Вто Мар 13, 2012 3:35 pm

Snuupy93 написа:Когато имах Climber карах с това:
http://screambikes.eu/bg/zadni-derailiori-mtb/5850-obtegach-za-veriga-shimano-alfine-ct-s500.html

Върши перфектна работа.

Добре ама това все пак са си 30 лева които могат да бъдат заменени с нещо със същата функционалност струващо 3-4 лева :peace:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот bio » Вто Мар 13, 2012 3:53 pm

добре, добре ... той няма ухо за дерайльор. така че почти всички говори решения отпадат.
@манджа нищо против ... твоето решение. малко по-високо тегло + една допълнителна паразитна ролка.
варианти има много.
нека човек сам си прецени, кое му отърва.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик