Проблем с задна гума

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с задна гума

Мнениеот zondark » Вто Мар 27, 2012 2:21 pm

Здравейте! Онзи ден колелото ми беше в драгзон като исках да ми смени оста, защото я бях счупил. Взех си колелцето и се прибрах в нашия малък град, където няма майстор за колела. На следващия ден забелязах, че нещо стърже отзад. Оказа се, че задния апарат (спирачка Avid bb7) опира в диска, но преди този проблем го нямах. Разгледах какво по-подробно какво е направил този майстор и се оказа, че май е сложил една малак шайба, с която не остава място за апарата, а като няма място апарата опира в диска. :dontknow: Не знам дали е от шайбата, но може ли да ми дадете някаква теория, какво трябва да направя. Ще се опитам да кача снимки . :bowdown:
zondark

Рейтинг: 1160

Re: Проблем с задна гума

Мнениеот Ozzie » Вто Мар 27, 2012 6:27 pm

След като си с bb7, 'що просто не регулираш накладките от врътките?
И да, качи снимки, 'щото по така написаното обяснение, поне аз не мога да си представя къде е тази шайба, която смяташ че е поставена допълнително.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Re: Проблем с задна гума

Мнениеот zondark » Вто Мар 27, 2012 7:38 pm

Съжалявам, че не съм могъл да обясня, но имам в предвид, че ухото на апарата опира в диска. (не съм споменал за ухото по-горе :magnify: )
zondark

Рейтинг: 1160

Назад към Веломеханик