Седалката ми се "завърта"

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Седалката ми се "завърта"

Мнениеот Ninjata96 » Вто Апр 17, 2012 4:34 pm

Значи когато карам и примерно дропна нещо около метър(че може и по-малко) и се обръща нагоре,смених онази машнка скоро и пак се разваля така..иначе съм с такава машинка http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 494/lang.2 и смятам да продупча с нещо машинката и да сложа тел та да не мърда (евала който ме разбра),давайте ако имате някакви съвети.
Снимки ще пратя отделно по Скайп за сметка на лупувача :beer: .
Аватар
Ninjata96

Рейтинг: 1082

Re: Седалката ми се "завърта"

Мнениеот acidrain » Вто Апр 17, 2012 4:50 pm

Сложи си истинскоколче. Линка е само за пример , разбира се.
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот mrdaka » Вто Апр 17, 2012 4:55 pm

Пробвай да я затегнеш повече ( използвай ключ с голямо рамо ) :agree:
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот Ninjata96 » Вто Апр 17, 2012 5:10 pm

mrdaka написа:Пробвай да я затегнеш повече ( използвай ключ с голямо рамо ) :agree:

В началото точно това правех,тогава не се движеше толкова лесно,но пък седалката взе да се криви от долу :(
Аватар
Ninjata96

Мнениеот krach » Вто Апр 17, 2012 5:23 pm

Ако не сменяш колчето може машината да смениш. Вероятно релефа който има и би трябвало да зацепват едно в друго е дал фира.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот pop_rock » Вто Апр 17, 2012 5:32 pm

Каквито и мерки да предприемеш, винаги те ще са без дълготраен резултат. Тук говорим за скоци от 1м. ,а това непосилно за такъв тип колче. Вярно, че инвестицията за кол и седалка не е малка, но пък е доста важна. Ако нямаш парички на тоя етап ,може да капнеш малко 'loctite' по резбите и да затегнеш здраво. Този метод би трябвало да предотврати развиването за някакъв период от време.
Be free..
Аватар
pop_rock

Рейтинг: 1289

Мнениеот the_fan » Вто Апр 17, 2012 8:43 pm

И аз имах този проблем, при мен дроповете са от сорта на 40/50см :rofl: . След като смених "машинката" видях на моята че резбите, които би трябвало да захапват една в друга са се изронили :dontknow: .Новият механизъм не ми прави проблеми, но проверявам на седмица каране да неби случайно да се е разхлабило и пак да ми изрони тези резби.Моето механизъмче беше 5лв и съм много доволен.... Това с телта не е добър вариант според мен :crazy: :peace: ....
the_fan

Рейтинг: 1180

Мнениеот Garfield » Сря Апр 18, 2012 1:02 pm

acidrain написа:Сложи си истинскоколче. Линка е само за пример , разбира се.

Това ще е най-лесното решение, купи си читаво колче. Колчето, което колегата е дал за пример би било удачно решение, имах идентично на това и не съм имал проблеми с изместване на седалката. А и цената никак не е висока. :beer:
I'm from a world where the rabbit pulls a man outta hat
Аватар
Garfield

Рейтинг: 1255

Мнениеот skiman » Сря Апр 18, 2012 4:28 pm

Очевадно, когато скачаш седиш върху седалката и докато не промених този си стил, няма колче което да ти помогне.
Рискуваш един ден след скок да се събудиш в реанимацията, да установиш, че гласа ти е паднал с 3 октави и незнайно защо мургавият санитар неудържимо те привлича сексуално.
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ninjata96 » Сря Апр 18, 2012 6:53 pm

skiman написа:Очевадно, когато скачаш седиш върху седалката и докато не промених този си стил, няма колче което да ти помогне.
Рискуваш един ден след скок да се събудиш в реанимацията, да установиш, че гласа ти е паднал с 3 октави и незнайно защо мургавият санитар неудържимо те привлича сексуално.

Ама че си забавен... :roll2: абе аз не скачам седнал :eek3: ама примерно нали като скоча и се приземя след тва просто сядам на седалката маалко по-рязко и тролнатата ми седалка прост от така __ става така / .. смятам първо да продупча машинката дето държи седалката и след тва ако пак така става може би ще си купя това колче.
Аватар
Ninjata96

Мнениеот ivo_DH » Чет Апр 19, 2012 8:49 am

Еми мене ако питаш затягането му е майката :D Случвало ми се е да се гавря с на брат ми колелото и от един дроп направо вкарах колчето максимално надоло (болеше ме кракът и трябваше да се отпусна "малко" повече :D ) :eyebrow: Сега, друга тема е, че за малко да вида седалката на рентгенова снимка но..... затягай, колкото можеш (БЕЗ да чупиш, превърташ и издевателстваш над болта, знам че е корав но все пак :rofl: ) ... естествено има и друг вариянт от сорта на нова машинка, колче и т.н. :evil:
k0cTaHeB написа:Безмозъчен абюзър,без основно образование,мазохист,мега,мега надъхан и безстрашен,празноглав,кретеноид,явен аграр,вероятно тлъст (не е задължително),идол му е Bender,в главата хлебарки,извън главата още хлебарки.
:evil:
Аватар
ivo_DH

Рейтинг: 1098

Мнениеот манджа » Чет Апр 19, 2012 12:48 pm

Както каза колегата има и нови машинки за колчето по 2-3Лв може да опиташ с нея и да я стегнеш вече малко повече в правилното положение :beer:
Pulse STR
Аватар
манджа

Рейтинг: 1454

Мнениеот Fanatico » Чет Апр 19, 2012 12:59 pm

Варианта с прекаленото стягане не го препоръчвам, защото силата на стягането действа и по релсите на седалката.
И както те успоредни, така постепенно започват да стават на буквичката X. ;)
Решението е или по-внимателно сядане, или смяна на колчето.
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Назад към Веломеханик