Мнение за велосипед

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мнение за велосипед

Мнениеот jorkatb » Съб Апр 21, 2012 7:37 am

Здравейте , от скоро се запалих по велосипедите и реших да си направя мекицата малко по - добра . Смених външните гуми с 2.5 , сложих нов амортисиор . Сега имам проблем с командите . Не искат да превключват веригата . И имам план който незнам дали е благополучен . Искам да махна командите и оптигача , да скъся веригата и да карам колелото само на една скорост и на един венец без смяна . Как ви звучи това и на добре ли е за колелото ? Благодаря предварително :)
jorkatb

Рейтинг: 1180

Re: Мнение за велосипед

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Съб Апр 21, 2012 1:27 pm

Не си споменал каква е мекицата...
За колелото може да е добре, ама за теб ? :eek3:
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот Morpher » Съб Апр 21, 2012 3:31 pm

Много малко са мекиците, които могат да работят без "оптигач" - на single speed.
Мисля, че ако ползваш такава рамка, нямаше да си от питащите.
Дай малко повече информация какво имаш, какво искаш да постигнеш и някакъв ориентировъчен стил, който искаш да караш.
Не сме добри в хвърлянето на боб... :D
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот jorkatb » Съб Апр 21, 2012 6:29 pm

ами искам нещо смесено между ДХ и джъмп . Колелото е спринт
jorkatb

Рейтинг: 1180

Мнениеот Morpher » Съб Апр 21, 2012 6:39 pm

Видях ти колелото в друг твой пост. С това колело не можеш да караш нито DH, нито джъмп.
Моят съвет е с това колело да не скачаш. Ако сериозно си решил, да се захващаш с планинското колоездене, събери си пари, купи си една нова лека рамка и вилка, и след това започни да подменяш части. Или директно ново колело. Ще ти е МНОГО трудно и МНОГО опасно, да караш с това в планината.

Едит: Пак казвам: Бъди по-описателен! Добре, че си постнал снимка... Иначе нямаше как да разбера, какъв Спринт ти е колелото.
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Назад към Веломеханик