Мека вилка за Drag Hacker ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Мека вилка за Drag Hacker ?

Мнениеот Hukumo » Чет Апр 26, 2012 3:58 pm

Привет,
Имам колело DRAG Hacker, чисто ново но 3-4 карания. Фабрично- изцяло твърдак с V-Brake.
искам да му сложа Мека вилка с Дискови спирачки и да го ползвам по често за планина (не много екстремно) и "черни пътища".
тъй като не съм много добре запознат дали въобще това е възможно, моля да ми помогнете и евентуално да ми препоръчате някаква вилка. Може и втора употреба че бюджета ми е малко ограничен (до към 50-60 лв.) и не знам дали ще са достатъчно за нещо хубаво, а съм чувал че по-добре с твърда вилка от колкото с евтина мека?
мога да дам и някакви размери на сегашната вилка, ако трябва (че сега не е до мен), но мисля че повече хора които биха отговорили на запитването ми ще са запознати с тях?
Очаквам вашите коментари.

П.С. може би нещо такова: viewtopic.php?p=841160#p841160
Аватар
Hukumo

Рейтинг: 1200

Re: Мека вилка за Drag Hacker ?

Мнениеот Magicman » Пет Апр 27, 2012 7:22 pm

Привет и на теб. Първо: хубав велосипед си взел. Като цяло, е малко безсмислено да му слагаш мека вилка, но ако си решил, по - добре да не те разубеждавам. Карал съм XCM, и ако трябва да съм честен, работеше, но се разлуфти яко след месец. Да си призная, ако имах твърда вилка щях да сложа нея. Не съм карал модели от последните години V2, V3 и не мога да кажа как са. Ако толкова искаш мека вилка, търси XCR, но знай, че ако някой не ти нареже резба на вилката, ще трябват нови чашки, лапа и евентуално спейсъри, което е много по-добър и лек вариант. И сега един приятелски съвет: на твое място бих оставил тази вилка, бих си взел алуминиево колче за седалката, хубави лостчета за спирачките, хубави брони, и накрайници за тях. Имай в предвид, че за по-натоварващо каране, може да ти потрябва главина и зъбчатки на шлиц. А и бих махнал степенката. Колкото по - леко, толкова по - приятно е карането :agree: я го снимай тоя хубавец.
Magicman

Рейтинг: 1400

Мнениеот penmark » Пет Апр 27, 2012 7:27 pm

4 месеца съм карал XCM V3 с дискова 180. Няма луфт. Сега друг се радва на нея. Няма дерт, корава вилка, но е тежка 2,75кг. :agree:
Става дума за oversize xcm. До нормал не съм се докосвал.
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Magicman » Пет Апр 27, 2012 7:35 pm

олеееее колега, верно ли е толкова тежка... а и закрепи със свински опашки парче плат, гума или кожа на онази тръба от рамката в която се удря веригата (чинстея). Може да ти се стори селско, но това си е безплатен протектор за рамка.
П.С. аз карфам със парче кожа.
penmark написа:4 месеца съм карал XCM V3 с дискова 180. Няма луфт. Сега друг се радва на нея. Няма дерт, корава вилка, но е тежка 2,75кг. :agree:
Magicman

Мнениеот Hukumo » Сря Май 02, 2012 1:43 pm

а тази дали става за моето колело според вас?
viewtopic.php?p=842342#p842342
Аватар
Hukumo

Мнениеот Wooolf » Сря Май 02, 2012 3:38 pm

Здравей , според мен няма смисъл от тази вилка , както са ти написали по-добре е някое XCR на старо . Този ЗООМ само ще ти тежи отпред , а колко "добре ще работи" е друг въпрос. :peace:
Аватар
Wooolf

Рейтинг: 1230

Мнениеот Hukumo » Чет Май 03, 2012 9:03 am

А, каква е разликата между XCR и тази на ZOOM? ако е само това че е по тежка, мисля че ще мога да го преодолея. Тази има възможност за дискови спирачки, което всъщност е една от причините да искам да си сменя настоящата вилка. А цената която предлага потребителя добра ли е?
ии дали въобще ще може да стане на моето колело? това ми беше въпроса? дали ще паснат Диаметрите/Дължините на тръбата и вилката?
Аватар
Hukumo

Мнениеот Magicman » Чет Май 03, 2012 11:36 am

Зуума е абсолютна щайга това е завод за телескопи, не за вилки. Само прилича на вилка ама всъщност не е. Защо си мислиш, че XCR няма уши за диск? Не се занимавай с продукти които разумен делфин с нужната апаратура би издялал сам. XCT, XCM, XCR са 1000 пъти по добре. :agree:
Magicman

Мнениеот Wooolf » Чет Май 03, 2012 1:36 pm

Здравей , това дали вилката ще пасне зависи от това дали челото ти е oversize или normalsize. Разбрахме към какво да се насочиш като модел и марка за този бюджет. Сега остава само да намериш подходящата вилка като размер (normal или oversize) , а също така при закупуването на вилка 2-ра ръка внимавай и с дължината на стержена. Успех ! :peace:
Аватар
Wooolf

Рейтинг: 1230

Мнениеот Hukumo » Пон Май 14, 2012 12:22 pm

Моля за вашето мнение.. тази дали ще е добре?
viewtopic.php?p=845448#p845448
Over Size е.

"чисто нова вилка XCM, има прелоуд и заключване... "
Аватар
Hukumo

Мнениеот Magicman » Пон Май 14, 2012 1:09 pm

Става :) сега ти трябват само чашки и лапа, евентуално някой спейсър. Все пак питай продавача дали стержена е рязан, да си сигурен. Успех :agree:
Magicman

Мнениеот krl_ivanov » Чет Юни 14, 2012 7:04 pm

Здравей колега,и аз карам Драг Хакер, на който всичко все още е като от завода....
Но и аз се подлъгах по "модата" и тази събота и слагам една RST GILA T5.
Еин съвет-не слагай двукоронна вилка,камо ли ЗООМ.
Поздрави.Купил си едно наистина хубаво колело
krl_ivanov

Рейтинг: 1203

Назад към Веломеханик