въпроси от аматъор :)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

въпроси от аматъор :)

Мнениеот giant_bg » Пет Май 11, 2012 12:29 pm

Здравейте ,приятели :)
Искам да попитам ,тъй като ми се струва че ме лъжат в един сервиз :)
1) как да разбера дали командите ми са в ред? (чаткали много леко-ама си се фиксират много точно сякаш, само като качва на по-големите венци трябва да изчакам малко докато ги качи - от ревошифт са ми командите на шимано)
2) задния ми обтегач бил за смяна уш?!? (бил окривен уш ,а скоростите "залепват" като цъкна)
giant_bg

Рейтинг: 1200

Re: въпроси от аматъор :)

Мнениеот mrdaka » Пет Май 11, 2012 2:36 pm

Грам няма да се учудя, ако се опитват да те излъжат и то с умисъл. Мен са ме лъгали, или поне такова чувство имам. Механиците във веломагазините, често са обучени от пряко или косвено собствениците на въпросният магазин и съответно следват фирмената политика. Собственици печелят от продажба на части, и от сервиза. Някой разчитат повече на едното, други на друго, но факт е че масово гонят печалби.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот giant_bg » Пет Май 11, 2012 2:46 pm

усъмних се аз ,защото колелото цепи мрака като за евтино колело ,нито скърца нито чатка. Укривих си едната капла и го карам да ми я центроват - ей като се почна "това-това и това трябва да се смени" и си викам как пък нищо не ми изчатка един път че да го усетя. (това ми го говори един от шефовите на магазина) И викам я аз да видя какво ще ми каже механика дето ми го сглобява колелото и на другия ден като си го вземах го питах и той вика " щом сменя скоростите нормално не го бутай - нито обтегача нито командите". А от както съм го взел колелото ,дето се вика от малко си е такова , ни скоростите са ми здавали багажа ни командите ми са били по-стегнати. Поне така си мисля от 2004 съм го взел. Само съм си центровал скоростите.
giant_bg

Рейтинг: 1200

Мнениеот Falcor » Пет Май 11, 2012 4:20 pm

Основен принцип е да не се пипа туй що работи !
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот CartmaN » Съб Май 12, 2012 12:15 am

Само мсилят как да ти вземат парите ,не малко сам ''уцелвал'' такива уш механици. :)
Изображение
Аватар
CartmaN

Рейтинг: 1135

Мнениеот taurus13 » Нед Май 13, 2012 1:37 am

Не виждам изобщо къде е чуденката тук - щом си работи нещо, значи не е развалено. Понякога механиците, могат да ти кажат, че някой детайл предстои да бъде сменян - например венците и веригата. Тия неща се виждат и започват да създават проблем изведнъж. Скоростите обаче, щом си влизат, значи всико си е ОК.
По между другото пише се "уж", а не "уш".
Изображение
Аватар
taurus13

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик