Шосеен бегач: Phoenix

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Шосеен бегач: Phoenix

Мнениеот pavl » Вто Май 29, 2012 12:37 pm

Здравейте!
Тук съм нов и се извинявам допълнително за технически неточности или ако сбъркам нещо.

Наскоро си взех шосеен велосипед Phoenix (китайско производство, ама от старото). Като цяло харесва ми самият дизайн и ретро стила му. Сега съм тръгнал да го оправям. Надявам се тук , който може да ми помогне със съвети.

В момента оправям козметичния външен вид на самото колело. Махам ръжда или засъхнало масло, ефект има - главините лъснаха,кормилото и венците. Изчистените части вече са лъскави и имат добър външен вид. Все пак не мога да не обърна внимание и на важните му части. След като го взех видях, че на кормилото има само едно лостче на спирачка, а самите челюсти са две. Къе бих могъл да намеря лостове за кормилото? ( искам да запазя челюстите и ретро дизайна, а и на всяка част има емблема на марката).
pavl

Рейтинг: 1200

Re: Шосеен бегач: Phoenix

Мнениеот Nightlife3344 » Вто Май 29, 2012 12:59 pm

Ако правилно те разбирам имаш челюсти отпред и отзад, но дефакто имаш една спирачка. Според мене ако е така ти трябва лостче и жило. Не се намират трудно, виж тука http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... ng.2/order[].price или в най добрия случай във някой велосервиз или магазин да провериш :beer: Надявам се да съм ти помогнал с нещо, ако така ти разбирам смисъла :beer: :D
Nightlife3344

Рейтинг: 1180

Мнениеот Nightlife3344 » Вто Май 29, 2012 1:01 pm

да намеря лостове за кормилото?

А и само да кажа, че то се води лостче за спирачка, но както и да е и така също може да се каже :agree:
Nightlife3344

Мнениеот pavl » Вто Май 29, 2012 1:11 pm

А за шосеен велосипед стават ли нормалните лостчета, които по принцип се използват за байкове?
pavl

Мнениеот Nightlife3344 » Вто Май 29, 2012 1:16 pm

предполагам да, но може ли да добия представа за велосипеда, за да мога да ти кажа с точност
Nightlife3344

Мнениеот pavl » Вто Май 29, 2012 5:17 pm

Ето го кормилото.
http://imageshack.us/photo/my-images/207/p5296160.jpg/

Ето и на целия велосипед:
http://imageshack.us/photo/my-images/593/84159951.jpg/
pavl

Мнениеот PtD » Вто Май 29, 2012 7:32 pm

pavl написа:А за шосеен велосипед стават ли нормалните лостчета, които по принцип се използват за байкове?

За шосеен велосипед се продават ненормални лостчета, т.е. шосейни. :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот pavl » Вто Май 29, 2012 7:49 pm

PtD написа:
pavl написа:А за шосеен велосипед стават ли нормалните лостчета, които по принцип се използват за байкове?

За шосеен велосипед се продават ненормални лостчета, т.е. шосейни. :8D:

Хах..да.. моя неточност. Прсто в магазина, в който аз ходих нямаше. Утре ще ходя вероятно до друг и ще попитам там.
pavl

Мнениеот pavl » Сря Май 30, 2012 8:04 pm

Здравейте!
Днес бях по магазините и открих лостове за шосейка, ноо имаше проблем, бяха с включени скорости ( 9 позиции). Та... някои може ли да ми даде съвет?
Аз лично се чудя между търсене на стар чифт лостчета или нов и евтин тип лостчета без скорости.
pavl

Мнениеот Шлек_народен » Сря Май 30, 2012 9:12 pm

http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedi-chasti/spirachki-grupa/tektro-r200a-lstcheta.htm
Това е само за спирачки.Предполагам и в други магазини ги има.Вършат работа -поне са със скрити жила(прекарват се по кормилото, под гидолина) и няма да стърчат и да пречат.Стари - читави едва ли ще намериш.
Другите(със скоростите) си ги видял.Но, няма да стане толкова просто смяната, ако са със скорости.Това чудо, ако не бъркам, е със 5 венеца отзад и няма дуал-контрол(тия със скоростите), дето да може да ги нацели.Задния декласьор също не отговаря на тия скорости. Така че, трябват ти още нова капла или главина , венци (брой според командите), заден -преден декласьор нови.... И то стана едно ново колело за тия пари.
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Назад към Веломеханик