vasilevl написа:аз да се възползвам от темата..
При мен случая е следният : от както сложих сликове, задната ми 4 или 5 пъти спада до под 1 бар сигурно.. карам си я здраво в града и току почне да играе кючеци и си викам .. айде пак... помпам я здраво - държи мамка и .. на следващия ден пак карам цял ден, всичко е ОК и в края на деня пак спада... смених вътрешната и пак 2-3 пъти ми я прави тая мизерия... предишната вътрешна 10 минути съм я гледал в леген, напомпана като хамбургски салам и НИЩО, реших че е вентила, ама НЕ! Явно са некачествени и от по - голямо налягане вентилите се дънят.. кажете хубава марка вътрешни гуми моля
П.С. Задната външна съм я преглеждал добре от вътрешната част и е съвсем чиста..
vasilevl написа:да затегна малко тези вентили / автомобилни са /, но трябва да си открадна от някъде такава капачка, че не знам къде се продават
Явно, че изпускат, смени гиmukter написа:Не знам дали при теб е така, но при моите гуми като ги оставя дълго на силно слънце и жега спадат.. Решението ми на проблема е да ги помпя на 2-3 дни.
veskoz написа:Бандажи, бандажииии...
darlik_95 написа:4 вътрешни със срязан вентил от въртящ се бандаж. Малко лепило и вече нямам проблеми.
dudelgrincen написа:Да прав си за бандажа, veskoz.
Но кой ли пък ще пести от бандаж, не е скъп, а без него не бива...сигурно си иматdarlik_95 написа:4 вътрешни със срязан вентил от въртящ се бандаж. Малко лепило и вече нямам проблеми.
Срязан вентил? От онези с по сантиметър гума в основата ли...тя ли е била срязана или гумата под вентила? Повечето вътрешни не са с такова закрепване на вентила, но...
И защо се върти бандажа. От едната страна би трябвало да е лепкав, а и вентила също би трябвало да го дръжи на място.
Лепилото Ок (стига да е съобразено с лентата и да не я разтваря), но можеш и да позагладиш ръба на отвора в шината (както посъветва и колегата marsa преди мен).
marsa написа:Това гумата ти да се движи спрямо шината при каране е недопустимо и означава, че или нещо генерално не е наред, или караш на МНОГО по- ниско налягане от необходимото! А отворът сигурно се е разтеглил от дърпане при монтажа.
vasilevl написа:не, само задната гума и само когато е максимално натоварена, нямам друго логично обяснение освен да затегна малко тези вентили / автомобилни са /, но трябва да си открадна от някъде такава капачка, че не знам къде се продават
vasilevl написа:аз да се възползвам от темата..
При мен случая е следният : от както сложих сликове, задната ми 4 или 5 пъти спада до под 1 бар сигурно.. карам си я здраво в града и току почне да играе кючеци и си викам .. айде пак... помпам я здраво - държи мамка и .. на следващия ден пак карам цял ден, всичко е ОК и в края на деня пак спада... смених вътрешната и пак 2-3 пъти ми я прави тая мизерия... предишната вътрешна 10 минути съм я гледал в леген, напомпана като хамбургски салам и НИЩО, реших че е вентила, ама НЕ! Явно са некачествени и от по - голямо налягане вентилите се дънят.. кажете хубава марка вътрешни гуми моля
П.С. Задната външна съм я преглеждал добре от вътрешната част и е съвсем чиста..
vasilevl написа:за кражбата се шегувах разбира се... имах в предвид за старите капачки с улей отгоре, който вършат точно тази работа.. вентила го плюнчих но нямаше балончета, известни са ми тези методи принципногумата е 2.1, каквито бяха и предишните, грайферните.. Забравих да спомена, че проблемната гума /вътрешната/ е с някаква лигава течност отвътре, която би трябвало да играе ролята на "боза".. както и да е, вече все по малко издиша, явно течността върши някаква работа, аз толкова пъти я помпах на компресор до пръсване едва ли не... благодарско за мненията !
dudelgrincen написа:Срязан вентил? От онези с по сантиметър гума в основата ли
APD написа:dudelgrincen написа:Срязан вентил? От онези с по сантиметър гума в основата ли
Да ти прави впечатление, че почнаха масово да продават вътрешни гуми с вентили с резба 1/4 от дължината? Не можеш да ги затегнеш както трябва - трябва да слагаш две пръстенчета или търсиш гайка, обаче така пък някои накрайници на помпи не могат да се хванат както трябва при помпане.
В същото време моделите с дълъг и резба до долу нямат проблем да се затегнат с пръстенчето и да не мърдат дори при рязко спиране.
krach написа:APD написа:dudelgrincen написа:Срязан вентил? От онези с по сантиметър гума в основата ли
Да ти прави впечатление, че почнаха масово да продават вътрешни гуми с вентили с резба 1/4 от дължината? Не можеш да ги затегнеш както трябва - трябва да слагаш две пръстенчета или търсиш гайка, обаче така пък някои накрайници на помпи не могат да се хванат както трябва при помпане.
В същото време моделите с дълъг и резба до долу нямат проблем да се затегнат с пръстенчето и да не мърдат дори при рязко спиране.
Не съм забелязал да продават с вентили които в основата са гума. Дори най - евтините за по 5-6 лева. Въпросните с гума в основата съм обърнал внимание, че идват с колелото. Без значение дали е за 150 или 700 (имах наблюдение над двата вида).
vasilevl написа:Забравих да спомена, че проблемната гума /вътрешната/ е с някаква лигава течност отвътре, която би трябвало да играе ролята на "боза".. както и да е, вече все по малко издиша, явно течността върши някаква работа, аз толкова пъти я помпах на компресор до пръсване едва ли не...
Шлек_народен написа:vasilevl написа:Забравих да спомена, че проблемната гума /вътрешната/ е с някаква лигава течност отвътре, която би трябвало да играе ролята на "боза".. както и да е, вече все по малко издиша, явно течността върши някаква работа, аз толкова пъти я помпах на компресор до пръсване едва ли не...
Някой да ти е споменавал, че като се помпи такава гума е добре да се завърти така, та вентила да е във най-горно положение, а не долу, до земята?
ABSOLUT написа:Ще използвам темата на колегата, за да попитам за моя проблем.
Не ми се случва често да пукам гума, но за последната седмица ми се случи два пъти на една и съща задна гума.
Първия път бързах, само я залепих и газ с колелото, но втория път я поразгледах по-обстойно.
И двете пукания са се получили НЕ от към протектора на гумата, ами от към каплата.
Забелязах, че на гумата са се отпечатали две линии на мястото където тя се натиска във външната гума, там където тя влиза в каплата.
Надявам се да се разбира, става въпрос за тези две вертикални линии, които тръгват от винтила, продължаеат по цялата периферия на гумата и между тях има около 1 см, прилагам и снимка:
На снимката се вижда новата дупка (на около 10 см под винтила), нея ще я залепа, но на около 1-2 см под вентила, на мястото където се получава този натиск, се вижда как вече има наченки на пробив и до 1-2 дни и там ще се спука.
Вътрешната гума е Kenda 26x1.9/2.125, външната е Maxxis Crossmark 26x2.1, т.е. размерите им съвпадат.
На какво може да се дължи това?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта