Значи полиамид - защото ако стегна шарнирният болт - тогава спира да се движи свободно .
Проблема дойде от там че велосипеда си е 26" но предвиден за по-леки велосипедисти.
Аз тогава като го взимах тежах около 78 кила . А пружината която беше 650lbs/in при едно обикновено каране - при въртене на педалите подскачам и свивам пружината на максимум и се удря на метал . Купих си 750 lbs/in и историята беше същата. Тогава си купих по-сериозният шок 1200 lbs/in и всичко си дойде на мястото - ама един прекрасен ден

=> дойде проблема с износването и ходенето на стругар . А и при първият път чаках повече - дойде по-голям луфт на шарнира - оттам задната част на рамката играеше много - и се скъса заварката около ушите за задният шок , който се хваща с болт към предната част на рамката - ремонтирах си сам със заварка като пъхнахме 1 парче тръба от скеле клъцната наполовина .
Аз сега съм 89.5кг и свивам до край шок с данни 1200lbs/in => 544.31 кг. сила за да се свие на 2,54см. Само за да се повеселите - в началото пружината му беше много по-дълга , а сега се е свила горката 2 пъти