dot 5.1 или dot 4

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

dot 5.1 или dot 4

Мнениеот microlab » Пет Окт 12, 2012 11:02 pm

Така здравейте :wavey: , искам да попитам от какво може да е това, че спирачката ми не се връща до край... тоест като я натисна стига до някъде и не се връща, има много малко, но не се връща, спирачката е avid X0..., което няма никакво значение, пише Only dot 5.1, а аз сложих дот 4.. но мисля че не е от това, защото само визкуситета е различен, ако някой ми каже, дали не е от дота, а и че когато я обезвъздушавах не го направих много добре... тоест може и да е от това (моето мнение е, че трябва още 1 път да я обезвъздуша...) Ще съм благодарен ако някой даде накъв' друг съвет.... :beer:
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Re: dot 5.1 или dot 4

Мнениеот roling_68 » Съб Окт 13, 2012 9:14 am

Дот 4 ти е повредил уплатненията.Тоест ги е раздул и трабват нови.Това са уплътненията в лоста.Като е написано само 5.1 ,защо сложи 4? :dontknow:
Ходи в бас ,ако си от София ще ти я оправят.Цената ще е нещо от сорта на 40лв :agree: Ако се захванеш сам ,може да повредиш още неща...
roling_68

Рейтинг: 1125

Мнениеот microlab » Съб Окт 13, 2012 7:24 pm

Не е от това :) не е от уплътнинията, разглобих цялата спирачка от до... не е от уплътненията .....разликата между дот 4 и дот 5.1 е визкузитета... тоест това дали е по течно и по гъсто... а мисля че е от дота, но ще обезвъздуша още 1 път и тогава ще видим...
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Мнениеот zafirovp » Съб Окт 13, 2012 8:25 pm

Разлика има и в точката на кипене. При Дот 5.1 е по-висока. Аз слагам на всичките ми спирачки Дот 5.1 и проблеми нямам. Случвало се е да обезвъздушавам спирака пълна с Дот 4 с 5.1.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот microlab » Нед Окт 14, 2012 8:37 pm

Момчета спирачката е готова, не беше от дота а от едно друго нещо, наложи се да разглобя цялото лостче...иии имаше беше излезнало едно нещо там...но го оправих слава богу...:) мерси все пак :)

Поздрави Мартин
Аватар
microlab

Назад към Веломеханик