Въпрос относно задна касета и обтегач Shimano

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос относно задна касета и обтегач Shimano

Мнениеот errtime2010 » Нед Дек 09, 2012 9:53 pm

Здравейте! Та днес докато си слагах обтегача,забелязах,че като хвана с пръст всеки един венец по отделно и хвана остатъка от касетата и този единичен венец се движи напред-назад докато касетата стои неподвижна. Сякаш има някакъв луфт и ми се стори,че не е нормално.Бихте ли дали съвет какво да предприема? Другият ми проблем е с обтегача. Взех си Shimano Saint M810 и го дават каталожно,че в обхвата му спадат 11-34 зъбните касети.Моята е такава,но докато се опитах да го настроя не иска да качи до най-горният венец.Това малко ме притесни,предвид,че съм сложил адаптера,който е за All Mountain настройката и въпреки това не ми стига до 34 зъбния венец. Някакви идеи??
П.П. Има ли някой,който може да ми помогне със скъсяването на верига и евентуално решаване на другите ми два проблема ? Черпя с бира,а ако ви е студено - имам и винце за загрявка :D :beer: Благодаря ви предварително за вниманието!
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Re: Въпрос относно задна касета и обтегач Shimano

Мнениеот TENDER » Нед Дек 09, 2012 10:50 pm

Ограничителният болт развит ли е достатъчно? Стегни още малко лок-ринга.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот errtime2010 » Сря Дек 19, 2012 2:58 pm

Бяхте прав за лок ринга.Беше доста развит щом направих малко над половин оборот.А аз си мислих,че главината ми е за смяна,предвид че не е замислена за екстремни дисциплини. Остана ми този проблем със Светеца. Уж в книжката му пише,че обхваща 11-34 касети,заедно с адаптера ,който съм сложил. И все пак като го погледна отзад и ми се вижда,че не достига крайните венци.Да не се дължи на това,че го настройвам без да съм сложил веригата? И още един въпрос: предстой ми скъсяване на веригата,а това ще го правя за пръв път,прочетох няколко теми тук ,относно това как става. И все пак ако ми дадете някой друг съвет няма да ви се разсърдя :D :beer:
Аватар
errtime2010

Мнениеот TENDER » Сря Дек 19, 2012 8:31 pm

Всичко е прекрасно описано http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair011

Десният ограничителeн болт развит ли е достатъчно? Прочети точка 5 от "Реглаж на дерайльора" http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair009 Най-добре прочети цялата статия.

Провери дали жилото е поставено от правилната страна на захващащият болт. На това място има улей. Жилото трябва да ляга в него.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот errtime2010 » Вто Яну 08, 2013 10:15 pm

TENDER написа:Всичко е прекрасно описано http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair011

Десният ограничителeн болт развит ли е достатъчно? Прочети точка 5 от "Реглаж на дерайльора" http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... -repair009 Най-добре прочети цялата статия.

Провери дали жилото е поставено от правилната страна на захващащият болт. На това място има улей. Жилото трябва да ляга в него.

Прочетох и двете теми(които между другото са много изчерпателно добре обяснени като за невежи като мен :D ) и следвах стъпка по стъпка и пак този обтегач неще Тия дни ще сложа веригата пък ще пробвам да настроя с нея пък каквото сабя покаже. Благодаря за помощта :beer:
Аватар
errtime2010

Назад към Веломеханик