Изпусната на пода чисто нова главина SAINT за 12x150

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Проблем с главина

Мнениеот andriiburka » Чет Яну 24, 2013 1:30 pm

Момчета, спешно ми трябва главина и си намерих обаче е изпусната явно на бетон или нещо такова и се е подбила на 2 места.
Моля за съвет дали да купя главината. Тя отвътре е нова по думите на продавача. Чудя се дали ще издържи на натоварването на спиците :xx(:
Ето ви снимки:
ИзображениеІІІИзображениеІІІИзображение
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Рейтинг: 1133

Мнениеот bio » Чет Яну 24, 2013 1:44 pm

явно е карал главината без шина ...
защо подяволите ни заваш подобен малоумен въпрос ?!? ако ти я дават без пари ... вземай и си троши главата.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот andriiburka » Чет Яну 24, 2013 2:25 pm

bio написа:явно е карал главината без шина ...
защо подяволите ни заваш подобен малоумен въпрос ?!? ако ти я дават без пари ... вземай и си троши главата.

Малоумен си ти бате Био.. карал бил без шина ... ти на ушите ли си стъпваш докато вървиш? :nuts:
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Re: Изпусната на пода чисто нова главина SAINT за 12x150

Мнениеот andriiburka » Чет Яну 24, 2013 2:57 pm

Първите 2 снимки са едното подбито място... Третата снимка е второто подбито място... Та опасни ли са тези подбивки ? :xx(:
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Мнениеот bio » Чет Яну 24, 2013 3:40 pm

за ирония чувал ли си ?!?
може да се скъса - може и да не се скъса. това са вариантите. при всяко положение преди наплитане трябва кривините да се изправят, за да не наранява/търка в спиците. алуминия не обича много деформациите (незнам как точно се нарича това и ме мързи да проверя, да речем че е крехък). възможно е още при изправянето части от фланеца да се отчупят. място едно ... е много лошо ударено почти срязано, втория дефект може да го преглътнеш ...
лично аз не бих рискувал с подобна главина. особено с обяснение от рода на :
andriiburka написа: изпусната явно на бетон или нещо такова и се е подбила на 2 места.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Яну 24, 2013 5:11 pm

andriiburka написа:Момчета, спешно ми трябва главина и си намерих обаче е изпусната явно на бетон или нещо такова и се е подбила на 2 места.
Моля за съвет дали да купя главината. Тя отвътре е нова по думите на продавача. Чудя се дали ще издържи на натоварването на спиците :xx(:
Ето ви снимки:

От твоя въпрос най-важно е подчертаното- на каква цена се предлага? Ако под 30% от цената , аз бих я взел и ремонтирал.Лично мнение , базирано на опит. Ти -както решиш. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот bio » Чет Яну 24, 2013 5:59 pm

момчета, хайде да Ви обърна внимание на няколко момента ...
от една страна имаме:
- размера на главината 12х150 - за мен това означава много сериозна рамка за спускане.
- [quote=shimano]The third generation of Saint – the m820 group – was developed under the “Pure Gravity” design philosophy with a clear focus on downhill speed. New Saint is dedicated to DH racing, new Saint enhances concentration and focus through seamless and stable bike control, new Saint accelerates and decelerates at Word cup levels.[/quote]. Най-високия клас на Shimano предназначен изцяло за спускане.
от другия край:
- главина "изпусната на пода" и премазана .... ако и двете подбивания са единия фланец явно е отскочила и пак е паднала ама на друго място. ако беше паднала на същото ... оле мале

Толкова ли не може да разберете, че има една "сериозна" главина за сериозна дисциплина с дефект компрометиращ нейните качества и надежност. Ако ставаше дума за спокойно каране - ОК, за всичко друго ... твърдо НЕ. Все пак израстъците са си ваши ... правете с тях каквото решите.
Защо не си вземеш една нова Zee главина ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот andriiburka » Чет Яну 24, 2013 7:58 pm

Уважавам всичките ви мнения. Главината по думите на продавача е нова и не е слагана на ОС. Подбита само от едната страна на 2 места което според мен е много странно да падне само на една страна да рекушира и пак да падне на същата страна... да не е удрял главината ? :xx(: модела е SAINT FH-M805 за 12х150 е този модел. Нова незнам точно колко струва но в днешно време са намалени на около 150 лв. В това състояние, в което е на снимките + ротор SAINT ми искаха 80 лв. Успях да се спазаря на 70 и чак тогава видях снимките.. та това е всичко. За Zee - може и да стигна до този извод ... първо да разбера дали си струва главината с ротор за 70
:) Мерси за всичките мнения
Карам капла без главина.
Аватар
andriiburka

Мнениеот legacyGX » Чет Яну 24, 2013 8:59 pm

Ако бях на твое място бих я купил. Все пак е и с ротор, а е и чисто нова! Ти си решаваш все пак. :beer:
Паля си Субаруто и дим де ме няма !!!
legacyGX

Рейтинг: 1164

Мнениеот gosh6o » Чет Яну 24, 2013 9:18 pm

Аз пък не бих. Метал е... огъни го няколко пъти на различни страни и хръц... Може и да не е точно мнението ми, но не бих я купил :) Наумил си си и това е лошо. После има да съжаляваш. Аз съм пример за прибързани и недообмислени действия!
Аватар
gosh6o

Рейтинг: 1355

Мнениеот WhiteBoy » Чет Яну 24, 2013 9:32 pm

Има и опция да караш с по-малко спици :evil:
Аватар
WhiteBoy

Рейтинг: 1147

Мнениеот TeDo_BaPHa » Чет Яну 24, 2013 9:45 pm

andriiburka написа:първо да разбера дали си струва главината с ротор за 70

Не. Колко пъти да ти се каже? Или наистина си мразиш главата?
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот PtD » Пет Яну 25, 2013 12:58 am

Aз бих рискувал. :peace: Но това е, понеже карам лежерно.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пет Яну 25, 2013 8:32 am

". ..Чудя се дали ще издържи на натоварването на спиците ..."

Всеки си има глава на раменете - в крайна сметка -да приключи чуденето с да или не!
Разсъждавам на глас - защо -да
1.Не е за да се натегна на автора на последното мнение. :D
2. Елеминирам посланието на ABBA -Money.money.money...
3. Неписано/а за отговорните възли и детайли -писано/ правило е ,че те се изчисляват и конструират да издържат 1,5 пъти по -голямо натоварване от реалното, а се изпитват при два пъти по голямо натоварване -преди да започне масовото им производство.
4. По време на каране , ако се измахаш в камъните и получиш същите повреди в главината - :dontknow: ...ами 99% от тук присъстващите ще продължат...
5. Преди няколко години си конструирах собствен модел превозно средство с педали и ми се наложи да заварявам и огъвам най -отговорната част - от алуминий- непозната и опасна операция. Няколко дни се чесах по главата и ...една вечер по телевизията показаха един юнак,който прави едноместни и двуместни делтапланери с двигатели. Още на другата сутрин бях при него- фабриката му беше в един обор на 20 км от Пловдив. Демонстрира ми човекът, как се огъва Ал и ... а си направих превозното средство, а за него не съм чул да е паднало някое от творенията му .... Ти решаваш! :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот Hell_Man » Пет Яну 25, 2013 12:06 pm

Изпусната?
От балкона ли се има предвид?
Отговори си сам на въпроса - би ли разчитал при всяко преминаване на препятствие с висока скорост да вярваш, че нищо по спиците ти няма да се строши и усуче?
Ако ще си караш спокойно - взимай я. Аз лично не бих "спестил" 80 лв., за да ми се налага на всяко прескочено стълбище да преглеждам дали не се е усукала още нанякъде, пък макар и да е нова отвътре. По-добре поизносена, но не насилвана, от колкото несигурна нова.
Скромното ми мнение е, че тази главина е ударена доста качествено, за да е просто изпусната...
did написа:А аз да питам, щото си омазах каплата с пръжки, трябва ли освен да си полирам калодките и да си шкуртаковам шината?

uCkPeH написа:Пръжки не беше ли джумерки ? Меглио-то и тях ще махне :agree:

Hell_Man

Рейтинг: 1563

Мнениеот 5roff » Пет Яну 25, 2013 2:46 pm

Причината поради която аз не бих взел тази стока, е че продавача видимо и явно лъже... или по-лекинко казано премълчава причината за състоянието на стоката. За мен това е достатъчно условие да не търгувам с него. Това което виждам е:

Изображение

Един полукръг, образуван от предполагам опит за изправяне, т.е. нарушена е самата анодизация на метала.

Изображение

Натиск е имало в посока на розовата стрелка, който е довел до това врязване и огъването (по посока на зелените стрелки) споменато по-горе.

Изображение

Тук натиска е бил в обратна посока на по-горното, което само по себе си означава, че не би могло да е от същият удър /в първите снимки/

Това е моя поглед, който не би ми позволил да гласувам доверие нито на причината за пораженията по стоката, нито за реалното и състояние.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот valeo » Пет Яну 25, 2013 3:25 pm

Вземай нали и без това си нямаш понятие от dh и ти я даде евтино. :D :agree: :agree:
После само гледай да не я пуснеш в пазара с 3пъти по-висока цена ,както правиш с рамката ти. :rofl: :rofl:
Офертата за главината от Англия ли е ,както рамката ти! :clap: :nuts:
1.Колега в нужда се изнудва!
2.Ако "колегата " не подлежи на изнудване ,погледни точка 1.
Правила в МТБ Пазар.
valeo

Рейтинг: 1155

Мнениеот up side down » Чет Яну 31, 2013 8:15 pm

@andriiburka

брат,ако ставаше за нещо,нямаше да се продава,нова била,само дето....за нищо не става :nono:
up side down

Рейтинг: 1280

Мнениеот ivan4o_sv » Чет Яну 31, 2013 9:49 pm

От колко горе - долу височина е изтървана ? От терасата на 8кия етаж ? Според мен не взимай главината защото:
1. 12х150 това е размер на рамка с предназначение DH-FR , което си е самоубийство да караш с такава главина и да си под напрежение постоянно дали ще издържи и няма да се убиеш или ще поддаде и ще се пречукаш.
2. На първата снимка се вижда как боята е набръчкана или напукана което е доста сериозно (в другите 2 изкривявания го няма), и за да се наплете трябва да се изправи поне малко което може да бъде фатално, а когато я наплетеш това напрежение в кривините си остава постоянно, а да не говорим при скок може би се откъртила част...
Според мен не си заслужава рискът да купуваш тази главина, а и цената е доста висока предвид състоянието. :agree: :beer:
viewtopic.php?f=19&t=113661 СПЕШНО
RAM-a вадя от гараж,
после ......
Аватар
ivan4o_sv

Рейтинг: 1203

Назад към Веломеханик