Дискови спирачки

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Дискови спирачки

Мнениеот ohoboho46 » Сря Фев 06, 2013 1:47 pm

Здр имам въпрос дали могат да ръждясат дискови спирачки. Аз съм с tektro draco и имат някакви оранжеви точки, а и друго вчера като се върнах от Витоша имаше по спирачките нещо като масло и го почистих със салфетка. Какъв може да е проблема? Според един приятел е пръскало от оптегача или е прахоляк, но като ги почистих беше черно като масло. Моля за помощ :crazy:
Аватар
ohoboho46

Рейтинг: 1110

Re: Дискови спирачки

Мнениеот bikerstyle » Сря Фев 06, 2013 6:13 pm

Здравей,
не разбрах много ясно въпроса ти, а и нямам дискови, но ако металът е от неръждаема стомана не би трябвало да ръждясват - търси някъде надпис "stainless steel" (означава неръждаема стомана). А за маслото, което си видял, ако само веднъж ти е хвърляло едва ли е сериозен проблема, но ако всеки път го виждаш така няма да е лошо да следиш от къде идва. Доколкото разбрах става въпрос за ЗАДНА дискова? Според мен малко вероятно е да е от оптегача. Следи дали самата дискова ти прави проблеми със спирането. И ако може дай по-подробна информация - от кога е така, нещо ставало ли е, от колко време си с дисковата - и каквото друго се сетиш. :)
bikerstyle

Рейтинг: 1180

Мнениеот Admin » Сря Фев 06, 2013 6:38 pm

За диска вече са ти казали, но да, може да ръждяса, особено при каране през зимата - ще се оправи при първите 1-2 карания на сухо. Разбира се, за да не ръждясва, можеш след карането да го подсушаваш със салфетка или нещо такова, т.е. да не го оставяш мокър вкъщи. Впрочем, къде си държиш колелото?

Що се отнася до черното, едва ли е масло - най-вероятно е мръсотия и нагар от накладките, смесени с вода. Често се случва при зимни карания - то и на сухо го има, де, но като не е смесено с вода и гняс, не личи толкова.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот ohoboho46 » Сря Фев 06, 2013 8:59 pm

Admin написа:За диска вече са ти казали, но да, може да ръждяса, особено при каране през зимата - ще се оправи при първите 1-2 карания на сухо. Разбира се, за да не ръждясва, можеш след карането да го подсушаваш със салфетка или нещо такова, т.е. да не го оставяш мокър вкъщи. Впрочем, къде си държиш колелото?

Що се отнася до черното, едва ли е масло - най-вероятно е мръсотия и нагар от накладките, смесени с вода. Често се случва при зимни карания - то и на сухо го има, де, но като не е смесено с вода и гняс, не личи толкова.

Държа го вкъщи
Аватар
ohoboho46

Рейтинг: 1110

Назад към Веломеханик