Проблем с Мarzocchi АМ3

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с Мarzocchi АМ3

Мнениеот zondark » Пет Апр 12, 2013 10:42 pm

Здравейте! Първо да ви кажа,че съм от провинцията.Преди 4 месеца си бях купил на старо Marzocchi AM3 (160mm).След 2-3 месеца усетих,че вилката ми след всяко каране е все по-мека и така докато разбрах,че колкото повече я карам толкова повече ще започва да издиша.Така и стана-напомпвам я според теглото ми и след 1 час в нея няма почти никакъв въздух.Реших да се обадя във веломания и да ги попитам дали могат да ми направят една профилактика като им обясних,че според мен издиша от уплатненията. Те ми казаха,че тези уплатнения са за смяна.Смениха ми ги,направиха всичко така,че вилката да придобие стария си вътрешен вид.След това ми я върнаха обратно.Слагам я днес и почнах да карам като слезна от бордюр или като подскоча с предната гума удря някъде, но не мога да разбера от къде е.Вилката е със заключване,мислих си че е от там, но не съм сигурен.Нека които е имал този проблем или знае откъде е да ми обясни.Знам, че трябва малко да гадаете, но поне малко да ми помогнете ще ми е от полза :) :idea:
zondark

Рейтинг: 1160

Re: Проблем с Мarzocchi АМ3

Мнениеот veskoz » Съб Апр 13, 2013 8:44 am

Aко удърa е при рaзгъвaне е нормaлно. Зaбaви връщaнето мaлко. Реaлно чувaш ударa в негaтивните пружини. Не е проблем. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот zondark » Съб Апр 13, 2013 10:38 am

Аз не мисля,че е от връщането, ама ще пробвам може и да е от това. Когато примерно слезна от 3 стълбички по 15см и на последната стълба вилката ми се удря не знам как точно да ви го обясня,все едно прави "bottom out", а има още 4см до края на ходя.
zondark

Мнениеот Totem » Съб Апр 13, 2013 11:23 am

veskoz написа:Aко удърa е при рaзгъвaне е нормaлно. Зaбaви връщaнето мaлко. Реaлно чувaш ударa в негaтивните пружини. Не е проблем. ;)

Подкрепям веско, забави rebound-а и пробвай. Ако не стане пиши да мислим още :magnify:
Аватар
Totem

Рейтинг: 1234

Мнениеот zondark » Съб Апр 13, 2013 7:29 pm

Не става с промяна на скоростта на rebound-а
zondark

Назад към Веломеханик