Задният дерайльор не може да стигне до най-ниската скорост

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Задният дерайльор не може да стигне до най-ниската скорост

Мнениеот musaka87 » Пет Апр 19, 2013 10:23 am

Здравейте,
Предварително се извинявам ако не използвам най-правилната терминология.
Бях спукал задна гума, свалих я и я оправих, но след като върнах задното колело на мястото му имах проблем с превключването на скоростите. Не мисля че съм правил особено големи настройки, но в момента положението е следното:
Когато разкача жилото на скоростите, така че то да не играе никаква роля, даже като го движа с ръка, задният дерайльор не може да стигне така че да прехвърли веригата на най-ниската скорост (най-голямото колело). Може ли да ми кажете какъв може да е проблемът? Тъй като жилото не играе, остава да са H и L винтчетата, но и с тях не успях да постигна никаква промяна.
Става дума за Shimano Alivio дерайльор. В краен случай ще ида до някой сервиз, но ми се ще да го оправя сам :)

Поздрави,
Мартин
musaka87

Рейтинг: 1200

Re: Задният дерайльор не може да стигне до най-ниската скорост

Мнениеот subritual » Пет Апр 19, 2013 11:24 am

Възможно е да си изкривил ухото. Ако преди е работело и не си пипал по оста на главината.
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Re: Задният дерайльор не може да стигне до най-ниската скорост

Мнениеот hipokratov » Пет Апр 19, 2013 11:26 am

Ето една чудесно написана и подплътена със снимчици статия http://www.mtb-bg.com/index.php/special/repair/286-repair009, която вярвам ще ти помогне да си решиш проблемите. Ако пък не ти се чете, което няма да ме учуди - просто си закарай колелцето в няой сервиз.
Аватар
hipokratov

Рейтинг: 1180

Назад към Веломеханик