Направо не мога да повярвам, как спирачки, които си струват колкото цяло колело могат да са толкова нелепи...
От 2-3 часа се опитвам да ги обезвъздуша... С предната в крайна сметка ми се получи, но задната ми е супер проблем. Обезвъздуших самата спирачка, но лостчето гълта въздух от някъде жестоко...

След като съм я обезвъздушил, завинтих порта на самата спирачка и се опитвам да изтегля въздуха от резервоара в лостчето, но всеки път като дръпна спринцовката влиза въздух до безкрай. След като 15 минути се мъчих се убедих, че съм изтеглил повече въздух, отколкото би се побрал в 15 спирачки без никакъв флуид в тях... Спринцовката и накрайникът са ОК (със същите на предната няма проблеми), лостчето също изглежда ОК. Ако натисна спринцовката силно от никъде не изтича флуид, което да покаже от къде влиза скапаният въздух.
На всичкото отгоре буталата на самата спирачка, които избутват накладките, отказват винаги да се върнат до край.
Вече съм тотално фрустриран и се чудя как да се оправя с въздуха от лостчето и с невръщащите бутала??
Цял ден чета по форумите, изглежда, че това си е стандартен проблем с практически всички Авид-и. Специялно тоя ХХ струва £300-350 - 800лв и е на 4 месеца, от които е каран 1!!! За късмет нямам и документи от закупуване, за да отида да ги замерям с тия спирачки в sram

. SRAM-ота!
От коментарите в
Bike Radar и
mtbr излиза, че е тотален дизастър. За какво изобщо се мъчат да правят спирачки не мога да разбера?!

Общо взето се опитвам да ги докарам до работещо състояние, свалям ги от колелото, слагам най-евтината механична, която намеря втора ръка за временно, продавам тъпите авиди на безценица и си купувам едно ХТ да ми е мирна главата...