Спирачки Avid XX - само драма

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Спирачки Avid XX - само драма

Мнениеот moridinbg » Съб Май 11, 2013 5:38 pm

Направо не мога да повярвам, как спирачки, които си струват колкото цяло колело могат да са толкова нелепи...
От 2-3 часа се опитвам да ги обезвъздуша... С предната в крайна сметка ми се получи, но задната ми е супер проблем. Обезвъздуших самата спирачка, но лостчето гълта въздух от някъде жестоко... :confused: След като съм я обезвъздушил, завинтих порта на самата спирачка и се опитвам да изтегля въздуха от резервоара в лостчето, но всеки път като дръпна спринцовката влиза въздух до безкрай. След като 15 минути се мъчих се убедих, че съм изтеглил повече въздух, отколкото би се побрал в 15 спирачки без никакъв флуид в тях... Спринцовката и накрайникът са ОК (със същите на предната няма проблеми), лостчето също изглежда ОК. Ако натисна спринцовката силно от никъде не изтича флуид, което да покаже от къде влиза скапаният въздух.
На всичкото отгоре буталата на самата спирачка, които избутват накладките, отказват винаги да се върнат до край.

Вече съм тотално фрустриран и се чудя как да се оправя с въздуха от лостчето и с невръщащите бутала?? :banghead:

Цял ден чета по форумите, изглежда, че това си е стандартен проблем с практически всички Авид-и. Специялно тоя ХХ струва £300-350 - 800лв и е на 4 месеца, от които е каран 1!!! За късмет нямам и документи от закупуване, за да отида да ги замерям с тия спирачки в sram :smash: . SRAM-ота!
От коментарите в Bike Radar и mtbr излиза, че е тотален дизастър. За какво изобщо се мъчат да правят спирачки не мога да разбера?! :crazy: Общо взето се опитвам да ги докарам до работещо състояние, свалям ги от колелото, слагам най-евтината механична, която намеря втора ръка за временно, продавам тъпите авиди на безценица и си купувам едно ХТ да ми е мирна главата... :idea:
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Re: Спирачки Avid XX - само драма

Мнениеот moridinbg » Съб Май 11, 2013 11:07 pm

Сам си отговорих - на четири месечната спирачка й е заминало едно от уплатненията в буталото. 12 паунда комплект уплътнения + 10 паунда за безумен инструмент за сваляне на оста на лостчето. Никога повече Авид.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот Raider-krr » Нед Май 12, 2013 7:21 am

Допускаш ли че е възможно да е фабричен дефект или да си сбъркал течностас друга и от там да е станало?
Аз съм доста по евтини от твойте спирачки(Code r 2012) и на двете проблеми съм нямал.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот hijacked08 » Нед Май 12, 2013 7:52 am

Здрасти,колега.Много хора от форума препоръчват Shimano Deore BR-M596 http://screambikes.eu/bg/spirachki-diskovi/7474-zadna-hidravlichna-diskova-spirachka-shimano-deore-br-m596-bl-m596-2012.html .Казват,че има доста добра спирачна сила и за парите си е добра хидравлика.Аз след време ще си взема такава,защото искам да премина на хидравлики и да видя дали наистина има по-голяма спирачна сила.А относно "...никога повече Avid",може както каза колегата да е фабричен дефект.Но има разлика между Avid и Avid.Повечето хора сменили доста спирачки предпочитат Code R,Elixir пред Juicy-тата.Говори се,че правели адски много проблеми.Успех в избора. :beer:
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Мнениеот Raider-krr » Нед Май 12, 2013 8:35 am

Вече към juicy-тата трябваше да се има отношение.
Аз на мойто juicy като му хванах цаката и видях какви проблеми от какво прави си свикнах с него и така да го нарека не сме се спречквали.
А един друг с едно juicy като го взе правеше пълнене и обезвъздушаване през ден, даже се случваше и на ден по 2пъти. :dontknow:
Всичко е до отношението към по евтините спирачки, но ме учудва че при Avid XX е станало такова нещо.Според мен е фабричен дефект.
Аватар
Raider-krr

Рейтинг: 1054

Мнениеот Plamen_EM » Нед Май 12, 2013 9:54 am

Авторът, нека позная, ти не си дал 800 лева за спирачка. Ти си си купил на страшна далавера от едно място една спирачка, а същата като нея някъде струва 800 лева. Това което описваш е причината да не е струвала 800 лева. Защото аз четвърта година ползвам такива спирачки и накладки съм сменял и дот и проблеми никакви не съм имал. Искам да кажа, че когато нещо за 800 лева се продава за 300, обикновено си има причина. А онова дето били боклуци, пък видиш ли стрували една камара пари ...
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Назад към Веломеханик