Shimano XT спирачка - уплътнения, от къде?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Shimano XT спирачка - уплътнения, от къде?

Мнениеот Sasho_snegorina » Нед Май 19, 2013 10:23 pm

Здравейте, колеги! Имам нужда от уплътнения за спирачка Shimano XT, модел M775, интересуват ме уплътненията на лостчето. Някъде в България продават ли се като резервна част? С доставка да кажем също е възможно, но проблема е, че никъде не намирам да се продават сервизни комплекти за точно тази спирачка... Благодаря предварително!
Изображение
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Re: Shimano XT спирачка - уплътнения, от къде?

Мнениеот yohan » Пон Май 20, 2013 8:13 am

Ми тия от шимано си мислят,че нещата са им вечни и не предлагат китове за ремонт.Аз търсих преди време за 4 буталната XT и никъде нямаше :dontknow:
Пишеше някъде в една тема,че можело да се поръчат от фирма за изработка на семеринги,но трябва да знаеш всички спецификации на твоите семеринги-твърдост на гумата,абсолютно точни размери и на колко градуса да издържа и т.н. .... т.е. няма начин
Аватар
yohan

Рейтинг: 1200

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Май 20, 2013 5:17 pm

Явно това е политиката на Shimano, относно резервните части. Благодаря ти!
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Мнениеот outfaced » Пон Май 20, 2013 6:31 pm

Политиката е да те накарат да си вземеш нова :)
И аз съм със същите и вече забелязвам, че след 3 години доста вярна служба вече не могат да се обезвъздушат идеално. Все остава въздух.
Тая година може би не, ама догодина сигурно ще са за смяна.
Инак аз бих пробвал да си занеса уплътненията в хубата и да взема каквото ми препоръчат там. За вилки номера минава :D
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sasho_snegorina » Пон Май 20, 2013 9:49 pm

Благодаря ти за жокера, намерих сайта им и отправих запитване, дано да могат да помогнат :)
Аватар
Sasho_snegorina

Назад към Веломеханик