Развалена резба за болта на спирачка АVID Code 5

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Развалена резба за болта на спирачка АVID Code 5

Мнениеот hijacked08 » Сря Юни 05, 2013 10:08 am

Където е самото лостче,то се захваща със нещо като скоба за кормилото.Та резбата на горния болт(те за 2) където се навива за да се пристегне към кормилото резбата е :boggled: развалена.Мога ли да отида някъде да ми направят нова резба и дали няма да е по-добре направо да се направи резба 1 размер по-голяма?
Аватар
hijacked08

Рейтинг: 1045

Re: Развалена резба за болта на спирачка АVID Code 5

Мнениеот Sasho_snegorina » Сря Юни 05, 2013 5:03 pm

Виждал съм лостче с такъв проблем... фабричните болтове са прекалено къси и при по-хамалско стягане и заминава резбата в лостчето. Провери с нещо тънко колко е дълбока резбата и си намери по-дълъг болт. Ако няма такъв стандарт на дължина вземи по-дълъг и го скъси до нужният размер. Успех!
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Мнениеот hijacked08 » Сря Юни 05, 2013 9:20 pm

А ако направя по-голяма резба с млечици вътре,дефакто ако сложа по-дълъг и по-широк болт ще стане ли ? Щот сега до колкото знам размера на винтчето в Елба-та ми казаха петичка :dontknow: Взех млечици и ще направя за по-добре по-широка резба :dontknow: Иначе ще пробвам :beer:
Аватар
hijacked08

Мнениеот Fanatico » Сря Юни 05, 2013 9:49 pm

Така, зарежи ЕЛБА като за начало, защото хич ги няма, а продуктите при тях са по-скъпи, отколкото в други магазини.
Второ, казва се метчик. Интересно ми е какво си взел, като търсиш млечици.
Също, не бутай така нещата, без да имаш надзор от някого с повече разсъдък. И не само за лоста.
Не е винт, а болт. Няма нищо сложно да се вземат размерите на търсения с шублер.
Иии, пиши грамотно..
Последна промяна Fanatico на Сря Юни 05, 2013 9:58 pm, променена общо 1 път
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот hijacked08 » Сря Юни 05, 2013 9:56 pm

5 стотинки струва едното болтче.От желанието ти да се заяждаш не разбрах дали има смисъл,но добре че е другия колега.С баща ми ще го правим това с метчиците и изобщо ако ще го правим.Едно болтче петичка с шестогран е някъде не повече от 10 ст. ? :dontknow: Колко по-грамотно да пиша ?Ако не е евтино в ЕЛБА,къде ще ме насочите тогава?
Аватар
hijacked08

Мнениеот hijacked08 » Чет Юни 06, 2013 10:23 am

Sasho_snegorina RLZ Mоля темата да бъде заключена,взех си по-дълго болтче и проблема се реши :) :beer:
Аватар
hijacked08

Назад към Веломеханик