Дайте съвет, колелото завива само!!!

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Дайте съвет, колелото завива само!!!

Мнениеот fenjy » Чет Юни 20, 2013 7:22 pm

Здравейте,
не знам дали е за тук темата, претърсих форума, нищо не открих и реших да отворя нова тема.

Та... на въпроса. Смених днес вилката на колелото. Вилката е овърсайз, XCR SF12 LO 26", което според мен няма голямо значение, и проблема едва ли е от нея, ама знае ли човек. След смяната на вилката тръгнах аз да се прибирам от работа, щото нали всичко странично което може да се свърши в работно време си е жива печалба, та и ремонтите си ги правя там. Минавам си 200-300 метра и усещам че предното колело прави някакви странни ексцентрични движения и си завива само. В началото не беше проблем, обаче като излязох на околовръстното и дигнах скоростта, взе да се усеща все по-сериозно, все пак по-голяма скорост->повече обороти за единица време->повече резки смени на посоката. Това съчетано със сравнително силния вятър направи прибирането ми доста екстремно. Въпроса ми е - какво може да е причината за това, дали нещо при монтажа на вилката или нещо друго. Сутринта като си го карах със старата вилка нямаше такъв проблем. Благодаря предварително за помощта и отново се извинявам ако не е за тук темата.
fenjy

Рейтинг: 1200

Re: Дайте съвет, колелото завива само!!!

Мнениеот bobi33 » Чет Юни 20, 2013 8:30 pm

fenjy,преди няколко дни пуснах подобна тема.При мен,проблема се оправи/донякъде/ ,като избих конуса от старата вилка и го сложих на новата-по съвет на колеги от форума. :agree: Можеш да прегледаш коментарите : viewtopic.php?f=4&t=139957 Успех! :beer:
bobi33

Рейтинг: 1205

Мнениеот Ozzie » Пет Юни 21, 2013 7:16 pm

@fenjy

Едната от вероятностите - нещо да не е затегнато.
Втора вероятност - стержена се е разхлопал (малко вероятно).
Трета вероятност - вилката е монтирана наопаки. :D
За начало пусни една снимка в профил.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот darlik_95 » Пет Юни 21, 2013 7:21 pm

Усукана вилка ... :dontknow:
Направи една снимка отпред.
Аватар
darlik_95

Рейтинг: 1201

Мнениеот azzmaster » Пет Юни 21, 2013 7:44 pm

По скоро не са ти стегнали Quick Release-a и предната ти гума се мандахерца...
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Назад към Веломеханик